Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? ROC Nijmegen, directie Strategie en Beleid zoekt voor het Team Onderwijs een enthousiaste Adviseur Onderwijs & Beleid (Medewerker beleid en advies A)

 • Aanstelling 0,8 tot 1,0 fte
 • Waardering: maximaal schaal 11, max. €4779,- conform CAO MBO
 • Per 1 oktober 2019
 • Tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • Locatie: Campusbaan

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 200 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. Enter the school of life.

Team Onderwijs

Als adviseur onderwijs en beleid ga je werken vanuit Team Onderwijs. Team Onderwijs maakt deel uit van de directie Strategie en Beleid en ondersteunt en faciliteert onderwijsteams en examencommissies op inhoud en proces. Team Onderwijs heeft een richtinggevende, adviserende en uitvoerende taak en verleent ondersteuning aan het College van Bestuur, directies en het management ten behoeve van de gehele organisatie. Je werkt dus met zowel collega’s uit de staf en uit de onderwijsteams en hebt hierin een verbindende rol. Het team bestaat uit een club van enthousiaste professionals. In het team werken professionals vanuit verschillende expertisegebieden (onderwijskundig en beleidsmatig) samen. We vinden het belangrijk om onze kennis te delen als team en zowel intern als extern de verbinding te zoeken. We hebben een rol als expert en als adviseur en staan samen voor het nog mooier maken van ons onderwijs!

Wat ga je doen?

Context

In schooljaar 2016-2017 is een nieuwe, breed gedragen onderwijsvisie gepresenteerd. Deze visie biedt veel ruimte voor de ruim 30 onderwijsteams binnen ROC Nijmegen om keuzes te maken ten aanzien van de manier waarop zij invulling geven aan de onderwijsvisie. De onderwijsteams werken – op hun eigen manier en in hun eigen tempo – aan de implementatie van de onderwijsvisie. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de onderwijsdirecteuren en teammanagers.

De focus is gericht op maatwerk voor studenten in termen van tempo, inhoud en leerstijl, slimme en flexibele verbinding tussen binnen- en buitenschools leren.

Werkzaamheden

Je hebt kennis en expertise op het gebied van examinering in het beroepsonderwijs en de kwaliteitsborging hiervan;

Je bent op de hoogte van de ruimte in de regelgeving en kan dit vertalen naar processen voor de organisatie en de borging van de onderwijskwaliteit;

Je signaleert kansen en knelpunten op het gebied van o.a. examinering, keuzedelen, taal & rekenen en initieert beleidsontwikkeling op deze terreinen. Ten behoeve hiervan maak je vanuit een helicopterview scherpe analyses en zet deze om naar heldere rapportages en voorstellen voor bijvoorbeeld het directeurenoverleg of een managementteam;

Je adviseert, ondersteunt en inspireert onderwijsteams bij het implementeren van de onderwijsvisie van ROC Nijmegen. Je adviseert docenten, teammanagers en onderwijsdirecteuren en begeleidt en ondersteunt docenten bij het uitvoeren en verbeteren van het onderwijs en de examenorganisatie. Je denkt mee over gewenste en innovatieve oplossingen in het onderwijs t.a.v. differentiatie, flexibele instroom en maatwerk voor studenten.

Wat moet je kunnen?

Je hebt minimaal een hbo-bachelor diploma. Bij voorkeur beschik je over een academisch werk- en denkniveau. Ervaring in het beroepsonderwijs, vavo en educatie is een duidelijke pré. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Je maakt gemakkelijk verbinding met zowel docenten als managers en directeuren. Je bent in staat om vanuit de regelgeving verbinding te maken met de onderwijspraktijk. Daarnaast denk je cyclisch en draag je onderwijskwaliteit een warm hart toe. Binnen het team deel je op proactieve wijze je kennis en ben je een sparringpartner voor je collega’s op het gebied van onderwijsvraagstukken.

Wat bieden wij?

 • • 13e maand (8,33%)
  • Vakantiegeld (8%)
  • Tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
  • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Vanaf 19 augustus 2019 kun je contact opnemen met Lionne van der Zande (manager team Onderwijs), l.vanderzande@roc-nijmegen.nl

Solliciteren?

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 28 augustus 2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

De gesprekken vinden plaats begin september 2019.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten