Wil jij onze cursisten helpen succesvol te zijn in het leven? Weet jij je kennis van de Nederlandse taal op een bevlogen manier over te brengen op (jong)volwassenen? ROC Nijmegen zoekt voor het team Educatie voor volwassenen een enthousiaste docent NT1 en NT2.

 • Voor 0,8 - 1,0 fte
 • Waardering: schaal LB cao mbo (€ 2.820 - € 4.218 bruto per maand)
 • Per 19 augustus 2019
 • Tijdelijke aanstelling tot 19 augustus 2020
 • Locatie: Marterstraat 45 te Nijmegen en diverse andere locaties in de regio

Wat ga je doen?

Als docent Educatie ontwikkel en verzorg je het onderwijsleerproces basiseducatie voor laaggeletterden en volg je ontwikkelingen in het vakgebied. Je levert een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van het onderwijsproces. Daarnaast creëer je bewustwording voor laaggeletterdheid bij toeleveranciers en opdrachtgevers en onderhoud je contacten met het werkveld. Enthousiast en communicatief ben je een belangrijke schakel in een resultaatverantwoordelijk team.

Wat moet je kunnen?

Je bent in het bezit van minimaal een tweedegraads lesbevoegdheid en een NT2-bevoegdheid. Je hebt ruime en recente ervaring in het verzorgen van lessen NT2 en bij voorkeur ook NT1. Je bent minimaal 0,8 fte -liefst meer- beschikbaar, inzetbaar gedurende de gehele werkweek (lesdagen ochtend-middag-avond kunnen periodiek verschillen) en bent in staat om verschillende taken in, of ter ondersteuning aan, het onderwijsproces uit te voeren.

Je hebt affiniteit en recente ervaring met het lesgeven aan (jong) volwassen laaggeletterden en anderstaligen en je bent in staat om verbinding te maken met de doelgroep. Je hebt de vaardigheden om enerzijds een groepsproces te begeleiden en anderzijds heb je oog voor de individuele begeleiding (maatwerk) van deelnemers en hun nationaliteiten/leefwerelden. Daarnaast ben je in staat om onderwijsprogramma’s Basiseducatie en NT2 te monitoren en bij te stellen (ontwikkelen) en heb je hier aantoonbare ervaring in.

Specifiek voor het werken als docent Educatie zijn, naast de kerncompetenties van ROC NIjmegen en wet BIO competenties, een aantal aanvullende eisen van belang, waarop bij de selectie nadruk gelegd zal worden:

 • flexibiliteit (in taken en tijd)
 • taakvolwassenheid en zelf organiserend vermogen
 • recente ervaring met lesgeven aan laaggeletterden en inburgeraars
 • kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van laaggeletterdheid en
 • NT2
 • ondernemerschap en initiatiefrijk
 • acquisitievaardigheden
 • relatie/netwerkvaardigheden

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 100 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. Naast de beroepsopleidingen biedt ROC Nijmegen eveneens educatie voor volwassenen aan in Nijmegen en omliggende gemeenten. We bieden onze cursisten de kans om volop mee te doen in het kader van een leven lang leren. “Enter the school of life.”

Over Educatie voor volwassenen

Het team Educatie voor volwassenen verzorgt NT1 en NT2 taalonderwijs voor cursisten. De doelgroep (jong) volwassenen bestaat onder andere uit; analfabeten, laaggeletterden, inburgeraars en staatsexamen kandidaten.

Voor cursisten NT1 bieden we individuele programma’s groepsgewijs aan, waarin naast taal, ook rekenen en computervaardigheden getraind worden teneinde het zelfvertrouwen van de cursist te laten groeien en zijn/haar zelfredzaamheid in de samenleving te vergroten.

De NT2 trajecten bestaan uit taalprogramma’s voor groepen variërend van alfa, staatsexamen I en II, inburgering en diverse taalniveauverhogingsgroepen.

Wat bieden wij?

 • een salaris in schaal LB volgens de cao mbo
 • 13e maand (8,33%)
 • vakantiegeld (8%)
 • ruime tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
 • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Bram Esselink (manager team Educatie): 06-15663675. Of stuur een e-mail naar b.esselink@roc-nijmegen.nl.

Solliciteren?

Vul uiterlijk 29 mei a.s. onderstaand informatieformulier in en voeg je CV met je motivatiebrief toe.

 

Reactie en gesprekken?

Je krijgt van ons uiterlijk 11 juni een reactie op je sollicitatie. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 12 juni t/m 19 juni.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten