Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? ROC Nijmegen zoekt voor het Expertisecentrum Passend Onderwijs een enthousiaste consulent onderwijsondersteuning.

  • Voor 0,6 fte
  • Waardering: schaal 10 cao mbo (€ 2.820 - € 4.218 bruto per maand)
  • Per 19 augustus 2019
  • Tijdelijke aanstelling van een jaar
  • Locatie: diverse locaties in Nijmegen in Boxmeer

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een specialist met aantoonbare kennis van en ruime ervaring met studenten met een extra (onderwijs)ondersteuningsvraag: iemand met pedagogische en didactische vaardigheden, een specialist in het handelingsgericht en gedifferentieerd werken en het coachen van docenten in de klas, een collega die houdt van een dynamische werkomgeving en een visie heeft op passend onderwijs.

Wat ga je doen?

Als consulent onderwijsondersteuning werk je samen met het onderwijsteam aan het optimaliseren van ‘omgaan met verschillen in de klas’. Je adviseert bij het ontwikkelen en uitvoeren van de visie op Passend Onderwijs en bij het verbeteren van het pedagogisch en didactisch klimaat voor de doelgroep in de klas. Je organiseert en geeft trainingen en scholing aan collega's. Je ontwikkelt, professionaliseert en realiseert de extra ondersteuning. Je onderhoudt contacten met ketenpartners in de regio. Tevens voer je gesprekken met de student om de ondersteuningsbehoefte en de match beperking - opleiding/beroepskeuze vast te stellen. Je stelt op, bij en evalueert ondersteuningsplannen van studenten met leer- en gedragsproblemen, beperkingen en chronische ziekte en treft maatregelen die noodzakelijk zijn om het onderwijs te volgen (materiële en niet materiële aanpassingen).

Wat moet je kunnen?

Je hebt een afgeronde HBO opleiding en enkele jaren ervaring in het speciaal onderwijs (cluster 4, min. 5 jaar). Je hebt ervaring in het passend lesgeven en coachen van deze doelgroep. Verder heb je kennis van stoornissen, psychische  en gedragsproblemen, beperkingen, chronische ziekte en de consequenties die deze kunnen hebben voor het onderwijs en de toekomstige arbeidsuitoefening. Daarnaast werk je doelgericht en stimuleer je anderen om doelgericht te werken. Je denkt vooruit en je bent in staat om werkzaamheden over langere periodes te plannen en organiseren. Tevens ben je gericht op samenwerking en in staat om docenten te coachen (contact te maken, ondersteunen, stimuleren, adviseren en uitdagen) en bezit je communicatieve vaardigheden om te luisteren, te begeleiden en waar nodig te sturen. Je bent innovatief en ontwikkelingsgericht. Tenslotte beschik je over kennis en ervaring met co-teaching.

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 100 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. "Enter the school of life."

Over team Passend Onderwijs

Team Passend Onderwijs (PaO) betreft een samenwerking van ROC Nijmegen en REA College Nijmegen/Pluryn. Zij werkt met studenten met een extra en specialistische (onderwijs)ondersteuningsvraag. Daarnaast heeft het team een taak in het optimaliseren van passend onderwijzen: pedagogisch vakmanschap in de klas en tijdens de stage, en de overgang van passend onderwijs naar passend werken. We realiseren, in samenwerking met het onderwijsteam, een inclusieve leeromgeving.

Wat bieden wij?

  • 13e maand (8,33%)
  • vakantiegeld (8%)
  • ruime tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
  • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Neem contact op Iris Mooi (manager Passend Onderwijs): 06-19673521. Of stuur een e-mail aan i.mooi@roc-nijmegen.nl.

Solliciteren?

Vul uiterlijk 29 mei a.s. onderstaand informatieformulier in en voeg je CV en je motivatiebrief toe.

Reactie en gesprekken?

Je krijgt van ons uiterlijk 11 juni een reactie op je sollicitatie. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 12 juni t/m 19 juni.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten