Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven en in een toekomstig beroep dat hen op het lijf geschreven is? Weet jij jouw kennis en kunde van loopbaanbegeleiding en coaching op een bevlogen manier in te zetten voor de loopbaanontwikkeling van jongeren en volwassenen? ROC Nijmegen zoekt een innovatieve loopbaanadviseur voor het Loopbaanoriëntatie en –begeleidingstraject (LOB) ‘ROC4Competence’.

  • Voor 0,5 fte
  • Waardering: schaal 10 cao mbo (€ 2.687 - € 4.019)
  • Zo spoedig mogelijk
  • Tijdelijke aanstelling tot 1 augustus 2019 met uitzicht op verlenging
  • Locatie: diverse locaties van ROC Nijmegen

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 100 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. "Enter the school of life."

Over ROC4Competence

ROC4Competence is een loopbaanoriëntatie en -begeleidingstraject bedoeld voor studenten met een beroepskeuzevraag en is gericht op het voorkomen van voortijdig schooluitval. Studenten worden door hun trajectbegeleiders doorverwezen naar deze 2e lijns hulp, wanneer zij een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt, niet meer gemotiveerd zijn om hun huidige studie af te maken, of niet de juiste voortgang en resultaten hebben bereikt.

Het LOB-traject biedt aan de student een veilige, laagdrempelige, loopbaangerichte leeromgeving. Het aanbod is maatwerk: praktijkgericht, vraaggericht en dialogisch. Tijdens hun deelname een LOB-traject werken studenten middels individuele (digitale) opdrachten, testen en groepsgerichte LOB-werkvormen aan ontwikkeling van zelfkennis, beroepsbeeld en toekomstvisie. Op basis van hun persoonlijk opgestelde actieplan stimuleren we de studenten realistische praktijk- en opleidingssituaties te ervaren.

Wat ga je doen?

Als loopbaanadviseur begeleidt je studenten tijdens het Loopbaanoriëntatie-traject ROC4Competence. Je coacht studenten (groepsgericht en individueel) tijdens 2 dagdelen per week gedurende 4 tot 6 weken, naar een passende studiekeuze en/of de volgende stap in hun (studie-)loopbaan. Je begeleidt de deelnemende studenten door het voeren van de loopbaandialoog met behulp van (digitale) loopbaaninstrumenten en je ondersteunt hen, aan de hand van een vraaggestuurde en methodisch aanpak, in het onderzoeken van mogelijkheden en geschiktheid van opleidingen, arbeidsidentiteit, arbeidsmarktperspectief, en individuele keuzes en/of belemmeringen in de loopbaanontwikkeling. Aan het einde van het loopbaantraject hebben de studenten een realistische en onderbouwde studiekeuze of volgende stap in hun loopbaan voor ogen.

Tot slot lever je een actieve en constructieve bijdrage aan de LOB-activiteiten binnen het programma en aanbod van ROC4Competence.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een hbo-diploma Academie Mens en Arbeid (HRM), aangevuld met een post-hbo opleiding loopbaanbegeleiding (career counseling) en studieloopbaanbegeleiding en/of psychodiagnostiek. Óf je hebt een hbo-diploma toegepaste psychologie met specialisatie in loopbaanbegeleiding. Je beschikt over kennis van arbeidsmarktontwikkelingen en –bewerking en hebt recente werkervaring in loopbaanbegeleiding in het mbo- of hbo-onderwijs (vereiste). Indien je beschikt over testbevoegdheid dan heb je een streepje voor. Door jouw affiniteit met de doelgroep weet je de diverse coachings- en begeleidingsvormen op aantrekkelijke, creatieve en motiverende wijze in te zetten en aan te laten sluiten bij het niveau en persoonsprofiel van de student. Je bent een stevige deskundige met een betrokken en empathische manier van werken. Het gebruik van digitale instrumenten kent voor jou geen geheimen.

Wat bieden wij?

  • een salaris in schaal 10 volgens de cao mbo
  • 13e maand (8,33%)
  • vakantiegeld (8%)
  • ruime tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
  • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Marlous van Druten (loopbaanadviseur ROC4Competence): 024-8904702 (bereikbaar van maandag t/m woensdag tussen 12:30 en 13:00 uur, m.u.v. week 42). Of stuur een e-mail aan m.vandruten@roc-nijmegen.nl).

Solliciteren?

Vul uiterlijk 23 oktober a.s. onderstaand informatieformulier in en voeg je CV en je motivatiebrief toe.

 Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.  Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten