Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? Weet jij jouw kennis en kunde op een bevlogen manier in te zetten voor het begeleiden van jongeren en volwassenen? ROC Nijmegen zoekt voor het team Passend Onderwijs een doortastende consulent onderwijsondersteuning.

  • Voor 0,7 fte
  • Waardering: schaal 10 cao mbo (€ 2.687 - € 4.019)
  • 1 november 2018
  • Tijdelijke aanstelling tot 1 augustus 2019 met uitzicht op verlenging
  • Locatie: diverse locaties van ROC Nijmegen in Nijmegen in Boxmeer

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 100 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. "Enter the school of life."

Over team Passend Onderwijs

Team Passend Onderwijs (PaO) is een samenwerking van ROC Nijmegen en REA College Nijmegen/Pluryn. We werken met studenten die naast de basisondersteuning van het onderwijsteam extra en specialistische ondersteuning nodig hebben. Daarnaast heeft het team een taak in het optimaliseren van passend onderwijzen: pedagogisch vakmanschap in de klas. We realiseren, in samenwerking met het onderwijsteam, een inclusieve leeromgeving en zijn de ambassadeurs van Passend Onderwijs.

Wat ga je doen?

Als consulent Passend Onderwijs werk je samen met de onderwijsteams aan het optimaliseren van ‘omgaan met verschillen in de klas’. Je adviseert en ondersteunt docenten bij gedragsvraagstukken van studenten en bij het verbeteren van het pedagogisch en didactisch klimaat in de klas. Je adviseert bij het ontwikkelen en uitvoeren van Passend Onderwijs. Daarnaast ontwikkel, professionaliseer en realiseer je de extra ondersteuning en je verwijst, wanneer nodig, naar externe partijen. Je onderhoudt externe contacten met ketenpartners. In deze functie voer je eveneens intakegesprekken met studenten om de ondersteuningsbehoefte en de match tussen beperking en opleiding/beroepskeuze vast te stellen. Je stelt op/bij en evalueert ondersteuningsplannen van studenten met leer- en/of gedragsproblemen, beperkingen en chronische ziekte en je treft maatregelen die noodzakelijk zijn voor studenten om het onderwijs te kunnen volgen.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, enkele jaren ervaring in het speciaal onderwijs (cluster 4, minimaal 5 jaar) en sterk ontwikkelde pedagogisch-didactische vaardigheden. Je beschikt daarnaast over aantoonbare kennis van en ervaring met lesgeven en coachen van deze doelgroep in het onderwijs en je hebt een duidelijke visie op Passend Onderwijs. Je bent deskundig op het gebied van verschillende stoornissen, psychische en gedragsproblemen, beperkingen, chronische ziekten en de consequenties die deze kunnen hebben voor het studenten in het onderwijs en hun toekomstige arbeidsuitoefening. Daarnaast werk je doelgericht en stimuleer je anderen om doelgericht te werken. Vooruitdenken en lange termijn plannen zijn voor jou een natuurlijke manier van werken. Tevens ben je gericht op samenwerking en ben je in staat om docenten te coachen (contact maken, ondersteunen, stimuleren, adviseren en uitdagen) en beschik je over goede communicatieve vaardigheden om te luisteren, te begeleiden en waar nodig te sturen. Tenslotte ben innovatief en ontwikkelingsgericht en beschik je over kennis van en ervaring met co-teaching.

Wat bieden wij?

  • een salaris in schaal 10 volgens de cao mbo
  • 13e maand (8,33%)
  • vakantiegeld (8%)
  • ruime tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
  • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Iris Mooi (manager Passend Onderwijs): 06-19673521. Of stuur een e-mail aan i.mooi@roc-nijmegen.nl (van 15 t/m 19 oktober niet bereikbaar in verband met herfstvakantie).

Solliciteren?

Vul uiterlijk 21 oktober a.s. onderstaand informatieformulier in en voeg je CV en je motivatiebrief toe.

De gesprekken worden gepland in week 43.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten