Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? ROC Nijmegen zoekt een enthousiaste Functionaris Gegevensbescherming (Medewerker beleid en advies A)

  • Voor 0,4 fte
  • Waardering: schaal 11 (4553,-) CAO MBO
  • Per z.s.m.
  • Tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar (het betreft een structurele taak)
  • Locatie: Campusbaan

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 200 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. Enter the school of life.

Over de functie

Het toezien op de bescherming van persoonsgegevens in onze organisatie wordt belegd bij een Functionaris voor Gegevensbescherming (FG). De FG controleert op de naleving door de organisatie van het privacybeleid en de privacywetgeving. Vanaf de inwerkingtreding van de AVG per 25 mei 2018 moeten organisaties waar veelvuldig bijzondere persoonsgegevens worden verwerkt verplicht een FG aangesteld hebben, zo ook ROC Nijmegen.

Wat ga je doen?

Je gaat het privacy-beleid binnen de organisatie uitwerken, implementeren en borgen. Daarbij informeer en adviseer je over verplichtingen uit relevante privacywetgeving aan het College van Bestuur, directie en management. Je rapporteert over privacy in brede zin via de bestaande P&C cyclus aan het College van Bestuur en ziet toe op naleving van privacywetgeving en het privacy-beleid, Je zorgt voor het opstellen en bijhouden van een register van gegevensverwerkingen. Je houdt toezicht op en controle over de organisatorische en technische verwerking van persoonsgegevens binnen de organisatie. Je geeft voorlichting, coördineert en geeft uitvoering aan trainingen binnen de organisatie over privacy-gerelateerde onderwerpen. Je bent het aanspreekpunt voor studenten, medewerkers en andere stakeholders over vraagstukken, klachten en/of incidenten op het gebied van de omgang met persoonsgegevens en privacy in brede zin en je onderhoudt de contacten met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Daarbij adviseer en ondersteun je de organisatie bij het (verder) formaliseren- en realiseren van een passend niveau van gegevensbescherming en het gebruik van passende technologie en methoden (audits, data privacy impact assessment (PIA), verwerkersovereenkomsten etc.).). Je werkt nauw samen met de Security Officer van de organisatie.

De functie wordt gepositioneerd binnen de directie Planning & Control. Om de onafhankelijkheid van de functie te borgen heeft de FG een rechtstreekse rapportagelijn naar het CvB. Dit betekent dat de FG hiërarchisch ressorteert onder Planning en Control en functioneel onder het CvB.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een WO werk- en denkniveau met ervaring en kennis op het gebied van privacy - en databescherming, compliance en/of informatiebeveiliging (ervaring in de publieke sector is een pre).

Je kunt juridische teksten lezen, interpreteren en vertalen naar toepasbaarheid voor de organisatie. te Je hebt kennis van MBO instellingen en bent in staat om college van bestuur, directie en management te adviseren, te enthousiasmeren en te sturen in het privacy onderwerp.

Je bent in staat om medewerkers te overtuigen van het belang van privacy en hen te enthousiasmeren en motiveren. Je hebt aantoonbare vaardigheden in het identificeren en analyseren van probleemsituaties en hebt een probleemoplossend vermogen. Je bent in staat om helder te communiceren en complexe situaties te vertalen naar begrijpelijke en werkbare vragen of opdrachten voor verschillende doelgroepen. Daarnaast moet je kunnen schakelen tussen meerdere werkgebieden en teams om de vereiste taken uit te kunnen voeren, zoals sociale teams, beleid, studentadministratie, HRM, Control/kwaliteit, ICT/Informatie en beveiligingsspecialisten. Daarbij ben je in staat om onafhankelijk te opereren, met name in oordeelsvorming en advisering.

Wat bieden wij?

• 13e maand (8,33%)
• Vakantiegeld (8%)
• Tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
• Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Je kunt t/m vrijdag 20 juli bellen met Roy Govers, teammanager Informatiemanagement en ICT, 06 2929 8631

Solliciteren?

Reageer uiterlijk 19 augustus.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

Ook freelancers worden uitgenodigd te reageren op deze vacature.

De gesprekken vinden zo spoedig mogelijk na 20 augustus plaats. Starten in de functie bij voorkeur zo spoedig mogelijk aansluitend op de gesprekken.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten