Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? Weet jij je kennis en kunde op het gebied van onderwijsontwikkeling op een bevlogen manier in te zetten voor het ontwikkelen van een nieuw op te zetten technische opleiding? Wij zoeken voor het samenwerkingsverband met De Technische een enthousiaste docent/ontwikkelaar in de richting Bouw en/of Installatietechniek.

  • Voor 0,4 fte, met de mogelijkheid voor uitbreiding naar 1,0 fte in combinatie met een aanstelling als docent Elektro- en/of Installatietechniek (zie voor een beschrijving de eveneens gepubliceerde vacature docent Elektro- en Installatietechniek 1,0 fte)
  • Waardering: schaal LB of LC cao MBO (€ 2.687 - € 4.553 bruto per maand)
  • Per 20 augustus 2018
  • Tijdelijke aanstelling tot 20 augustus 2019 met uitzicht op verlenging
  • Locatie: Heyendaalseweg 98 te Nijmegen

Wat ga je doen?

Als docent/ontwikkelaar wordt je verantwoordelijk voor het opzetten van de nieuwe opleiding Technisch Leidinggevende op mbo-niveau 4. In samenwerking met deskundige vakdocenten en een onderwijskundige ontwikkel je en geef je inhoud aan het curriculum voor deze 2-jarige BBL-opleiding. Het betreft een doorstroomopleiding die zich, met behulp van actuele en vernieuwende didactische werkvormen, richt op het ontwikkelen van competenties die van belang zijn bij Het Nieuwe Bouwen: ketensamenwerking, BIM, leidinggevende en 21e-eeuwse vaardigheden. Studenten van de opleidingsrichtingen Timmeren, Elektrotechniek, Installatietechniek en Schilderen werken in deze opleiding samen om, naast verdieping en vernieuwing in het eigen vakgebied, te leren om processen vakoverstijgend aan te sturen. De beoogde start van de nieuwe opleiding is januari 2019, waarbij studenten flexibel kunnen instromen.

Na start van de opleiding bestaat de mogelijkheid om je werkzaamheden voor te zetten als docent.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een diploma van de Pedagogisch Technische Hogeschool, of minimaal een andere relevante hbo-opleiding aangevuld met pedagogisch-didactische scholing en je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het bedrijfsleven. Met jouw enthousiasme en sterke communicatieve vaardigheden weet je het onderwijs op een aantrekkelijke en boeiende manier vorm te geven in nieuwe, uitdagende didactische werkvormen en deze te integreren in een interdisciplinaire BBL-vervolgopleiding op mbo-niveau 4. Je hebt kennis van en ervaring met onderwijsontwikkeling en het schrijven van een nieuw curriculum en eigentijds lesmateriaal. Je hebt inzicht in het gehele bouwproces of je hebt interesse je hierin verder te bekwamen (eventueel met behulp van een eigen netwerk). De termen ketensamenwerking, BIM en 21e-eeuwse vaardigheden kennen voor jou geen geheimen. Verder kun je goed samenwerken met vakinhoudelijk deskundigen en heb je, of bouw je snel contacten op in de branche.

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 100 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. “Enter the school of life.”

Over De Technische

De Technische is een samenwerkingsverband van Bouwmensen Nijmegen, Schildersvakopleiding Nijmegen en IW Achterhoek Rivierenland. ROC Nijmegen werkt nauw samen met de ‘school voor vakmanschap’ in een innovatieve onderwijsvorm van onderwijs en bedrijfsleven. Jongeren worden opgeleid in een bedrijfsmatige omgeving waarin leren en werken direct verbonden zijn met de beroepspraktijk. Naast een gedegen vakopleiding biedt deze onderwijsvorm ruimte voor nieuwe technische ontwikkelingen en innovatieve projecten. Hierbij zoeken we docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend en/of aantoonbare affiniteit hebben met het bedrijfsleven. Daarnaast vraagt dit nieuwe onderwijsconcept een meer dan normale interesse en geschiktheid tot innoveren en ontwikkelen.

Wat bieden wij?

  • een salaris in schaal LB of LC volgens de cao MBO, afhankelijk van kennis en ervaring
  • 13e maand (8,33%)
  • vakantiegeld (8%)
  • ruime tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
  • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Marleen Deuss (manager team TEIS): 06-45233187. Of stuur een e-mail aan m.deuss@roc-nijmegen.nl.

Solliciteren?

Vul uiterlijk 6 mei a.s. het informatieformulier in en voeg je CV met je motivatiebrief toe.

Reactie en gesprekken?

Je krijgt van ons voor 4 juni a.s. een reactie op je sollicitatie.
De gesprekken worden gepland tussen 29 mei en 13 juni.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 
Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten