Wil jij onze studenten helpen succesvol te zijn in het leven? ROC Nijmegen, directie Strategie en Beleid zoekt een enthousiaste Onderwijskundig adviseur, Medewerker beleid en advies A.

  • Ruimte voor 3,0 fte, met een minimum van 0,6 fte per aanstelling
  • Waardering: maximaal schaal 11, max. €4553 conform CAO MBO
  • Per 1 september 2018
  • Tijdelijke aanstelling voor de duur van 2 jaar
  • Locatie: Campusbaan


Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 200 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. We bieden onze studenten de kans om volop mee te doen. Nu en later. We bereiden ze voor op het beroep van hun keuze. Ze maken intensief kennis met het bedrijfsleven. En ze ontdekken hun grenzen en hun kansen in het leven. Enter the school of life.

De onderwijskundig adviseur wordt onderdeel van team Onderwijs. Team Onderwijs maakt onderdeel uit van de directie Strategie en Beleid en ondersteunt en faciliteert onderwijsteams op inhoud en proces. Team Onderwijs heeft een richtinggevend en kaderstellend beleidsmatige, adviserende en uitvoerende taak en verleent ondersteuning aan het College van Bestuur, directies en het management ten behoeve van de gehele organisatie.

Wat ga je doen?


Context

In schooljaar 2016-2017 is een nieuwe, breed gedragen onderwijsvisie gepresenteerd. Deze visie biedt veel ruimte voor de ruim 20 onderwijsteams binnen ROC Nijmegen om keuzes te maken ten aanzien van de manier waarop zij invulling geven aan de onderwijsvisie. De onderwijsteams werken – op hun eigen manier en in hun eigen tempo – aan de implementatie van de onderwijsvisie. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de onderwijsdirecteuren en teammanagers.

De focus is gericht op maatwerk voor studenten in termen van tempo, inhoud en leerstijl, slimme en flexibele verbinding tussen binnen- en buitenschools leren.

Hoofdtaak

Als onderwijskundig adviseur is je belangrijkste taak het richtinggevend en kader stellend adviseren, ondersteunen en inspireren van onderwijsteams bij curriculumontwikkeling en het implementeren van de onderwijsvisie van ROC Nijmegen. Je adviseert docenten, teammanagers en onderwijsdirecteuren en begeleidt en ondersteunt docenten bij het uitvoeren en verbeteren van het onderwijs.

Overige taken

Daarnaast heb je taken op het gebied van beleidsontwikkeling en analyse en rapportage. Vanuit je werkzaamheden voor en bij de onderwijsteams, signaleer je kansen, knelpunten etc. bijvoorbeeld op het gebied van LOB, toetsing en examinering en BPV en initieer je beleidsontwikkeling op deze terreinen. Ten behoeve hiervan maak je vanuit een helicopterview scherpe analyses en zet deze om naar heldere rapportages voor bijvoorbeeld het directeurenoverleg of managementteam.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en beschikt over een masterdiploma Onderwijskunde of vergelijkbaar, aangevuld met relevante werkervaring in het (mbo-)onderwijs. Je hebt aantoonbare ervaring met het ondersteunen van onderwijsinnovatie en – verbetering. Daarnaast beschik je over uitstekende adviesvaardigheden en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Je wekt vertrouwen en hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling. Je beschikt over veranderkundige vaardigheden en hebt een hands on mentaliteit.

Wat bieden wij?


 • 13e maand (8,33%)
• Vakantiegeld (8%)
• Tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten
• Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Meer weten over deze vacature?

Je kunt contact opnemen via de management assistent van Rutger den Haan (directeur Strategie en beleid), Inge Matulessy 024 890 4412.

Solliciteren?

Reageer voor 24 maart.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. ZZP-ers worden ook uitgenodigd om te reageren.

 

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten