Wil jij onze cursisten helpen?

ROC Nijmegen zoekt voor de onderwijsdirectie Techniek een enthousiaste

 • Vrijwilliger Assistent NT 1 Educatie (m/v)

Locaties:

 • Wijchen (donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur)
 • Nijmegen, Dukenburg (donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur)

Over ROC Nijmegen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met meer dan 200 beroepsopleidingen in Nijmegen en Boxmeer. Naast het beroepsonderwijs biedt ROC Nijmegen ook Educatie voor Volwassenen aan in Nijmegen (Marterstraat en in verschillende wijken) en omliggende regiogemeenten. Komend jaar is de integratie tussen beroepsonderwijs en Educatie voor Volwassenen een belangrijk speerpunt doordat we gaan bouwen aan een geïntegreerd traject van inburgering en Entree. Naast dit concrete initiatief zetten Educatie en het beroepsonderwijs zich ook in de breedste zin in voor een doorlopende leerlijn, om zo cursisten van Educatie ook een leven lang leren te bieden. Enter the school of life.

Wat ga je doen?
Je assisteert de docent bij een les van Educatie voor Volwassenen, NT1.

De cursisten werken aan hun eigen programma en worden daarbij begeleid door de docent. Je begeleidt individuele cursisten of kleine groepjes onder leiding van de docent.

Wat moet je kunnen?
Je hebt affiniteit met de doelgroepen en met onderwijs. Je hebt er plezier in om jouw kennis aan anderen over te dragen en je kunt hierbij geduldig zijn en goed luisteren. 
Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse Taal en je bent rekenvaardig. 
Basiskennis van Word, internet en email is gewenst.

Over Educatie voor Volwassenen

Het team Educatie voor Volwassenen verzorgt NT1 en NT2 taalonderwijs voor cursisten. De doelgroep bestaat onder andere uit (jong) volwassenen (laaggeletterden, inburgeraars, Staatsexamen kandidaten) en leerlingen die ISK onderwijs volgen (VO jongeren woonachtig in een AZC).

NT1

Voor de cursisten NT1 bieden we groepsgewijs een programma waarin naast taal, ook rekenen en computervaardigheden getraind worden. Dit om ten einde het zelfvertrouwen van de cursist te laten groeien en zijn/haar zelfredzaamheid in de samenleving te vergroten. Hoewel het onderwijs groepsgewijs aangeboden wordt, legt elke cursist een maatwerk programma af in zijn/haar eigen tempo.

NT2  

De NT2 trajecten beslaan taalprogramma’s voor groepen variërend van alfa, staatsexamen I en II, inburgering en verschillende taalniveauverhogingsgroepen. Cursisten worden op basis van niveau ingedeeld in een laag- of hoogopgeleide groep en hebben de keuze om een intensief (9 uur per week) of niet-intensief (5 uur per week) traject af te leggen.

Inkoop

Naast deze NT1 en NT2 taaltrajecten verzorgt Educatie ook inkooptrajecten op maat. Dit kan in opdracht van een gemeente of bedrijf zijn.

Alle onderwijsprogramma’s worden uitgevoerd door professionele docenten met een lesbevoegdheid, ondersteund door een vrijwilliger. Onze belangrijkste stakeholders zijn het Rijk van Nijmegen (gemeente Nijmegen, Wijchen, Heumen, Groesbeek, Mook en Middelaar, Druten en Beuningen), individuele inburgeraars en het Canisius College.   

Dynamiek en ontwikkelingen binnen educatie voor Volwassenen

Educatie voor Volwassenen kent een dynamische omgeving en is in belangrijke mate politiek / beleidsafhankelijk. Een voorbeeld hiervan is de huidige vluchtelingenstroom waardoor het aantal individuele inburgeraars in razend tempo toeneemt. Ook het gemeentelijk beleid en de visie op laaggeletterdheid (keten, spelers, aanpak) bepaalt voor een belangrijk deel de omvang van de hoeveelheid trajecten NT1. Op beide ontwikkelingen dient Educatie voor Volwassenen (soms ook ad hoc) in te spelen. Dit vraagt qua werkhouding een zeker mate van flexibiliteit van het team en daarmee ook van de management assistent.  

Educatie van Volwassenen staat aan de vooravond van een aantal ontwikkelingen:

 •  intern zijn we een aantal administratieve processen efficiënter aan het organiseren (ook hier heeft de management assistent een rol in qua meedenken en uitvoeren)
 • ook zijn we intern een verbinding aan het maken tussen beroepsonderwijs en Educatie voor Volwassenen (inburgering) om zo een doorlopende leerlijn voor onze cursisten te creëren,
 • extern gaan we op korte termijn deelnemen aan een aanbestedingsprocedure voor Educatie voor Volwassenen in de regio Rijk van Nijmegen. Dit bepaalt in belangrijke mate het werk van Educatie komende jaren.

Deze ontwikkelingen bepalen op dit moment de agenda van Educatie voor Volwassenen.

Overige details

 • Vrijwilligersovereenkomst: Ja
 • Vergoeding: Vrijwilligersvergoeding
 • Biedt de organisatie scholing aan? Nee
 • Proeftijd: Ja
 • Rolstoeltoegankelijk: Ja
 • Geschikt voor anderstaligen: Nee

Meer weten over deze vacature?
Bel met Educatie. Tel. 024-8904953.

Solliciteren?
Stuur je reactie per e-mail naar: Gonny Peters, gonny.peters@roc-nijmegen.nl

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten