ROC Nijmegen heeft in december 2015  als één van de eerste roc ’s  in Nederland van de Europese Unie een Erasmus+ VET Mobility Charter ontvangen. Het Vocational Education and Training Mobility Charter is een Europees kwaliteitskeurmerk. Voor de periode 2015-2020 is het aan ons toegekend omdat internationalisering in brede zin onderdeel is van ons onderwijs en daarin is ingebed. Tevens is het Charter een onderscheiding voor bewezen kwaliteit in mobiliteit. Wij zien het vooral als compliment voor de honderden studenten en medewerkers van ROC Nijmegen die de afgelopen jaren aan activiteiten op het gebied van internationalisering hebben deelgenomen.

Internationalisering

Onze samenleving is in toenemende mate internationaal georiënteerd. Beroepsonderwijs dat  toekomstbestendige beroepsbeoefenaars opleidt, moet daarop inspelen. En wij doen dat graag. Allerlei uitwisselingen van studenten, buitenlandse stages, samenwerkingsverbanden en studiebezoeken van medewerkers in en buiten Europa maken duidelijk dat wij concreet werk maken van internationalisering. Onze internationale activiteiten voeren we uit met behulp van Erasmus+ en de Ler(n)ende Euregio.

Voorwaarden

Met het VET Mobility Charter krijgen wij ook de verantwoordelijkheid van ambassadeur op het gebied van internationalisering. Een eer. Om dit Charter te behouden dienen we ons internationaliseringsbeleid verder te ontwikkelen en te verbreden. Een andere belangrijke eis is een toename van de internationale mobiliteit van studenten en medewerkers. Onze ambitie is hiermee meteen geformuleerd.

In de onderstaande video een impressie van het belang dat ROC Nijmegen hecht aan internationalisering.

Meer info

Erasmus VET Erasmus plus

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten