Het spel EnerCities, onderdeel van het gelijknamige project waarvan ROC Nijmegen in de persoon van Eric Luijten projectleider is, heeft de 'Best Game Award 2010' in de wacht gesleept. Daarnaast is EnerCities genomineerd voor de 'Engage Quality Exelence Award' waarvan we op 3 december weten wie de winnaar is.

Best Game Award

De Dutch Game Industrie nomineert jaarlijks spellen in een aantal categorieën. EnerCities is de winaar van de acht genomineerden. De jury prees de sociale aspecten en de fun van de game, terwijl nog steeds het serieuze onderwerp 'energie' goed overeind blijft . Verder maakt de game goed gebruik van internet om de EnerCities aan de man te brengen.

Engage Quality Exelence Award

EnerCities is genomineerd voor een 'Engage Quality Exelence Award'. Dit is een prijs ter waardering voor de bijdrage van docenten, ontwikkelaars, praktijkmensen aan de kwaliteit van "game-based learning". De winnaar wordt in Berlijn bekend gemaakt, tijdens de Educa Berlin.

EnerCities

enercities
EnerCities is een leerzaam spel waarin spelers (jongeren) worden 'gedwongen' om na te denken over duurzaamheid. Er wordt getracht dit spel onderdeel te maken van de lesstof van diverse opleidingen op zowel mbo's als vmbo's. Het Project EnerCities is een samenwerkingsproject van zes landen (Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Griekenland en Slovenie) dat tot stand komt met subsidie van de EU, (IEE).

Meer informatie

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten