Drie studenten van de Cas Spijkers Academie van ROC Nijmegen hebben gisteren, maandag 8 april, bij de internationale wedstrijd Future Talents 2019 maar liefst drie prijzen naar Nijmegen meegenomen!

Hoogste trede

De koks Kevin van de Poppe, Laurens Samsen en Thomas Val wonnen de prijs voor het beste groentegerecht en het beste gevogeltegerecht. Als team mochten ze tevens op de hoogste trede van het podium gaan staan. Een bijzondere prestatie. Ook dit jaar was het niveau weer heel erg hoog. De jury bestond uit vooraanstaande professionals uit de branche en werd voorgezeten door Jacob Jan Boerma, chef van Restaurant De Leest in Vaassen.

Blackbox-koken

De wedstrijd vond plaats in het Miele Experience Center te Vianen. Zestien nationale en internationale scholen namen eraan deel. De uitdaging was een blackbox-opdracht bestaande uit pieterman, gans en buikspek. Alle teams moesten voor tien personen een 4-gangen menu koken. Hierin blonken Kevin, Laurens en Thomas dus uit!

Future Talents

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks deze vakwedstrijd voor mbo-studenten. Verschillende teams strijden zowel op gastronomisch- als gastvrijheidsgebied. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting er voor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere ervaring oplevert voor de deelnemers.

Meer informatie?

Meer informatie over de competitie: https://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2019/04/witte-brigade-cas-spijkers-academie-nijmegen-wint-future-talents-2019-101318622

Meer informatie over studeren aan de Cas Spijkers Academie: https://www.roc-nijmegen.nl/student/opleidingen/cas-spijkers-academie

Kevinlaurensthomas

Van links naar rechts: Kevin van de Poppe, Laurens Samsen en Thomas Val. Foto: Floris van Heuer.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten