Misschien heb je er tijdens onze Open Dag in november of tijdens een voorlichting bij jou op school al over gehoord; de nieuwe opleiding Creatieve Technologie is in de maak! Achter de schermen wordt door collega’s hard gewerkt om deze brede technische opleiding op niveau 4 te finetunen.

Heb jij een brede interesse in techniek en kun je zelfstandig werken, zelf een route uitstippelen en goed communiceren? Ben je daarnaast sociaal vaardig en heb je technisch inzicht? En ben je vooral nieuwsgierig, onderzoekend en durf je ‘out of the box’ te denken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Inhoud van de opleiding

In deze opleiding word je, in nauwe samenwerking met de High Tech Industrie in Nijmegen en omgeving voorbereid op ‘klussen’ op een wijze die past bij de snelle wereld van vandaag en morgen. Je werkt in kleine groepen aan opdrachten die actueel zijn, die jij zelf hebt gekozen en waarmee je kunt aantonen over bepaalde vaardigheden en kennis te beschikken. Oftewel jij staat aan het roer van jouw ontwikkeling! Wanneer er een vraag vanuit het bedrijfsleven komt ga je hier direct mee aan de slag en neem jij het initiatief: je verzamelt een aantal medestudenten en gaat samen aan de slag om tot een creatieve en goede oplossing te komen.

Je werkt aan een opdracht, niet omdat iemand zegt dat je dit moet doen, maar omdat je geïnteresseerd bent in technische oplossingen. Daarbij denk je vanuit een opdrachtgever.“De wereld is mijn laboratorium” is je motto. Je voelt je als een vis in het water wanneer je wordt uitgenodigd om mee te denken over de uitdagingen van de toekomst op bijvoorbeeld het gebied van biotechnologie, nanotechnologie, robotica, energietechniek of toekomstige bouwwerken.

Met jouw aanpassingsvermogen en brede kijk op techniek in het algemeen ben je in staat om snel te schakelen en met concrete oplossingen te komen. Deze zet je direct om in een product of een toepassing zodat je opdrachtgever snel inzicht krijgt in de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk doe je dit in overleg met andere ‘techneuten’, maar jij bent de schakel tussen je opdrachtgever en de producent en jij overziet de situatie in zijn geheel. Dat is waar je goed in bent.

pdf Bekijk de "strip"  met 10 dingen die je moet weten over de opleiding Creatieve Technologie.

Facts

Niveau 4
Leerweg BOL
Studieduur 3 jaar
Locatie Heyendaalseweg 98
Plaats Nijmegen

Stage

Omdat je veel werkt in opdracht van of samen met het bedrijfsleven, zijn er geen vaste periodes dat je stage loopt. Je stage is door de leerjaren heen ‘geweven’.

Na de opleiding

Wanneer je klaar bent , en je je diploma hebt, kun je door naar het hbo (bijvoorbeeld Industrieel product ontwerpen of Business Innovation) of ga je gewoon aan het werk! Om een nóg betere aansluiting op het hbo te hebben, bieden wij binnen de opleiding een speciaal doorstroomprogramma voor het hbo aan.

Instroommomenten

De opleiding start in augustus 2019, maar in overleg kun je ook op andere momenten later instromen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden bij deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s of bewijzen nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor dit schooljaar (2018-2019), voor BOL-studenten, bedraagt € 1155,-. Lees ook meer overde bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2019-2020 wordt binnenkort duidelijk.

Bijkomende studiekosten: Omdat je tijdens deze opleiding veel gaat maken (denk aan proefmodellen, prototypen met de 3d-printer en/of lasersnijder(s), uitprobeersels en oefeningen) betaal je materiaalkosten. Deze post is voor het komend studiejaar vastgesteld op € 400 (exclusief de kosten voor een laptop). Hierbij zijn ook de kosten voor veiligheidsschoenen, -bril, schuifmaat, duimstok, rekenmachine en diverse softwarelicenties inbegrepen.

Het is van belang dat je over een goede laptop beschikt!

Meer weten?

pdf Bekijk de "strip" of neem contact op met Victor van Munster, projectleider Creatieve Technologie: v.vanmunster@roc-nijmegen.nl

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten