De eerste zeven statushouders, van een groep van elf, van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zijn na een intensieve voorbereiding bij het ROC geslaagd voor het veiligheidsdiploma VCA. Dankzij een unieke nieuwe opleidingsmethodiek zijn ze geslaagd voor dit talige examen. Nu kunnen ze aan de slag in de technische branche waar ze graag willen werken. 

Het team Educatie voor volwassenen van ROC Nijmegen en WerkBedrijf zijn een samenwerkingsproject gestart om statushouders en laagtaalvaardige Nederlanders op te leiden voor het VCA-diploma. Het veiligheidsdiploma VCA is een voorwaarde om aan de slag te gaan bij werkgevers in de kansrijke technische branche. Deze groep gekwalificeerde en gemotiveerde statushouders kon ook na herhaalde pogingen maar niet slagen voor dit talige examen. Via een projectaanvraag bij Stichting Lezen & Schrijven kregen de twee organisaties subsidie om een opleidingsmethodiek te ontwikkelen voor deze doelgroep, zodat zij drie groepen konden opleiden. Ook andere organisaties kunnen deze methodiek straks gebruiken. 

De eerste groep van 11 cursisten heeft na vier weken van vier dagdelen intensief trainen het examen afgelegd. Zeven van hen waren succesvol en kunnen direct aan het werk in de technische branche, waar ze graag willen werken. De overige vier proberen via een herexamen alsnog het certificaat te bemachtigen. Er volgen nog twee tranches van cursisten die door WerkBedrijf worden geselecteerd en door het ROC worden opgeleid: een groep met laagtaalvaardige Nederlanders en nog een groep statushouders.  

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten