Leerlingen van vijf ROC's in Nederland en vier Berufskollegs in Duitsland hebben op 16 en 17 mei samen meegedaan aan de Euregionale Mechatronicawedstrijd 2018 in Kalkar in Duitsland. Ler(n)ende Euregio, waarvan ROC Nijmegen penvoerder is, is initiatiefnemer en organisator van deze techniekchallenge. Joris van Dinteren is een van de zes gelukkige winnaars!

Tien technische opdrachten moesten in twee dagen worden uitgevoerd en opgelost door Duits-Nederlandse koppels, oftewel ‘buddy’s’. De opdrachten varieerden van pneumatiek, een lopende band tot een auto maken van een muizenval. Anna Katharina Janisch, leerling van Berufskollege Uerdingen: “Ik vond de muizenvalauto het moeilijkst om te maken. Daar moest je echt creatief voor zijn en intensief samenwerken.” Goed samenwerken door met elkaar te communiceren, in een andere (vak)taal, was steeds de opdracht. Projectleider Willem van Hees: “Door mee te doen aan projecten van Ler(n)ende Euregio doen jongeren Euregionale competenties op. De wedstrijden dagen studenten extra uit. We doorbreken grenzen en bouwen vriendschappen. We laten bovendien zien dat werken in de techniek leuk is.” Na twee dagen samenwerken, zijn de trotse winnaars:

Nr. 1 Anna Katharina Janisch (Berufskolleg Rheydt) en Luc Epping (ROC De Leijgraaf)

Nr. 2 Joris van Dinteren (ROC Nijmegen) en Moritz Conen (Berufskolleg Rheydt-Mülfort)

Nr. 3 Sebastian Bongartz (Berufskolleg Rheydt-Mülfort) en Mark Romeijn (ROC De Leijgraaf) 

Foto winnaars Euregionale wedstrijden 2018

Meer informatie

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten