Meer meisjes kiezen voor techniek

Meisjes op havo, vwo en mbo kiezen vaker dan tien jaar geleden voor een technische richting, meldt de NOS. Maar op het vmbo en het hoger onderwijs stijgt het percentage meisjes met een technische richting nauwelijks.

Aandeel vrouwen

De Telegraaf is ook in het onderwerp gedoken en meldt:  ''Op het mbo halen meisjes steeds vaker een technisch diploma, maar vorig jaar daalde het aandeel toch onverwacht van elf procent naar tien procent. Meisjes halen meestal hun techniekdiploma’s op de terreinen van kleding- en schoenenindustrie, vormgeving en audiovisuele productie. In tien jaar tijd is het aandeel vrouwen dat in het hoger onderwijs een diploma techniek, industrie of bouwkunde haalt, toegenomen van twee procent tot slechts drie procent.''

Interessante banen volop

En dat is jammer want de technische beroepen bieden goede kansen op interessant werk en een mooi salaris. Ook voor jongens. Interesse in techniek of gewoon nieuwsgierig kijk dan eens naar de technische studies die je bij ROC Nijmegen kunt volgen:

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten