Woensdag 28 maart organiseert de sector Techniek op de Heyendaalseweg een grote ‘Duurzaamheidsmarkt’. In de hal van het Technovium presenteren onze Techniekstudenten en regionale bedrijven hun ideeën en oplossingen voor een klimaatneutrale manier van bouwen, wonen en leven.  De markt wordt opgeluisterd door een ‘duurzame’ dj, spannende en duurzame hapjes en drankjes en een kledingruilbeurs. Tussen 12.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom!

Insecten proeven en meubels van oud hout kopen

Kom langs op de markt en zie de resultaten van groepsopdrachten zoals: ‘ontwerp een waterkrachtcentrale waarbij je met 2 liter water een lampje zo lang mogelijk laat branden’ of ‘maak een ondernemingsplan voor een duurzaam bedrijf’. Maar daarnaast kunt u een voorbeeld zien van Eco-Plus bouwen,  kleding ruilen, een duurzame keuken in een oude Pipowagen bekijken, een voorbeeld van een batterij opslag systeem zien, etc. Studenten van Hout en Meubel verkopen ook producten die ze hebben gemaakt van oud hout. Op de markt presenteren ook regionale bedrijven hun bijdrages aan een duurzame samenleving.

Flyers duurzaamheidsmarkt

Keuzedeel Duurzaamheid in het (technische) beroep

Voor de eerstejaars techniek studenten is de Duurzaamheidsmarkt het sluitstuk van het keuzedeel ‘ Duurzaamheid in het Beroep’. Dit studieonderdeel brengt studenten in aanraking met  verschillende aspecten van duurzaamheid: van afvalverwerking tot hernieuwbare energiebronnen en van ecologisch voetafdruk tot duurzame kleding en voeding. We proberen vooral de creativiteit van de jongeren aan te spreken en hen uit te dagen mee te denken over duurzame (technologische) vernieuwingen. Komt u ook even kijken?

Meer informatie

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten