Rob Weijers en Jos Niels hadden moeite met lezen en schrijven. Weijers meldde zich aan voor een cursus bij ROC Nijmegen en Niels in Arnhem. Nu hebben ze als taalambassadeurs een hoogleraar geholpen met een tekst! Ze hebben meegeholpen de inaugurele rede van professor Maria van den Muijsenbergh van de Radboud Universiteit om te schrijven naar een eenvoudiger tekst. Dit herschrijven gebeurde op haar verzoek en samen met Thea Duijnhoven van Pharos.

Van den Muijsenbergh gaat onderzoek doen naar persoonsgerichte gezondheidszorg voor laagopgeleiden en migranten. Goed dus dat ze aandacht heeft voor eenvoudig taalgebruik. En dat het boekje met haar rede naast de gebruikelijke versie ook een eenvoudige versie bevat.

Op 9 maart sprak Van den Muijsenbergh haar rede uit. Weijers en Niels werden bij deze ceremonie naar voren gehaald en nadrukkelijk bedankt.

Weijers volgt de cursus Nederlandse taal, rekenen en computervaardigheden van ROC Nijmegen in Groesbeek. Deze cursus wordt ook in andere plaatsen gegeven. Aanmelden kan via de website, maar bellen kan ook: 024 - 890 4024.

Rob Weijers Jos Niels en professor Van den Muijsenbergh

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten