Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich geaccepteerd en veilig kunnen voelen. Toch?

Regenboogvlag04CampusbaanVandaag is het Coming Out Day. Een dag die in het teken staat van de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. ROC Nijmegen hijst daarom de regenboogvlag op alle locaties, evenals andere scholen en sportclubs in de gemeente Nijmegen en de Gemeente zelf. Gezamenlijk willen we de boodschap van acceptatie kracht bij zetten met deze vlaggen.

Ook ondertekent ROC Nijmegen vandaag het convenant SchoolsOUT 2017-2021. Met de ondertekening van dit convenant spreken ondertekenende partijen naar elkaar uit dat deze ook de komende vijf jaar blijven samenwerken en aandacht blijven besteden aan de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. De ondertekenende partijen zijn: de Gemeente Nijmegen, het po, vo en mbo in Nijmegen, de GGD GZ, COC Nijmegen en Dito. Namens ROC Nijmegen (mbo) ondertekent bestuurder Peter van Mulkom het convenant.

Waarom een regenboogvlag?

De Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker uit San Francisco ontwierp in 1978 de regenboogvlag. De regenboogvlag werd als symbool gebruikt tijdens de Gay Pride van dat jaar. De vlag is een teken van lesbische en homoseksuele trots en staat voor de diversiteit van deze levenswijze. Maar de vlag staat eigenlijk voor diversiteit in het algemeen. De inspiratie voor het ontwerp van de vlag was namelijk de vlag van the Human Race. Met deze vlag demonstreerden mensen in de jaren zestig voor de wereldvrede. De vlag van Human Race bestond uit vijf banen in de kleuren rood, zwart, bruin, geel en wit. De acht banen van de oorspronkelijke regenboogvlag van Gilbert Baker hebben de volgende symbolische betekenis:

Regenboogvlag02•Roze – seksualiteit
•Rood – leven
•Oranje – geneeskracht
•Geel – zonlicht
•Groen – natuur
•Turkoois – magie
•Blauw – sereenheid
•Violet – karakter

ComingOutDay ROCNijmegen06

 
 
 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten