Leerlingen van zes ROC's in Nederland en vijftien Berufskollegs in Duitsland hebben op 5 en 6 oktober meegedaan aan de halve finale Euregionale Verkoopwedstrijd 2017 in Kalkar in Duitsland. Ler(n)ende Euregio is initiatiefnemer en medefinancier van deze alweer vijfde op een rij ‘grensoverschrijdende’ verkoopwedstrijd.

Vrijdagmiddag 6 oktober werden de namen van de tien talentvolle verkopers bekend, vijf van Nederlandse ROC’s en vijf van Duitse Berufskollegs, die naar de finale gaan. Zij strijden op 16 november in het stadhuis van Kleef om de Duitse en de Nederlandse bokaal ‘beste verkoper van de Euregio 2017’. Onder hen twee studenten van ROC Nijmegen: Niels van de Hee en Frreekje Ariens. Niels is tweedejaars van de opleiding Retail Manager/Ondernemerschap. Freekje is tweedejaars studente Retail Manager/Fashion.  

Praktijkervaring

Ler(n)ende Euregio heeft de beste 58 verkopers van ROC’s en Berufskollegs in de Euregio uitgenodigd voor de halve finale in Kalkar. Centraal staat dat Duitse en Nederlandse leerlingen elkaar ontmoeten en dat ze samen meer verkoopvaardigheden opdoen. Leraren geven tijdens het trainen van het verkoopgesprek feedback. En ook de vakexperts van de grootste supermarktketens in Nederland en Duitsland, Albert Heijn, Rewe en Edeka, delen hun adviezen. De heer Schmeinck van Edeka: “We hebben in Duitsland een groot tekort aan goede verkopers. Voor ons is deze wedstrijd daarom heel waardevol. Ik ben blij verrast door de hoge kwaliteit van de deelnemers. Deze verkoopwedstrijd is een fantastische praktijktraining in een uitdagende setting die scholen zelf vaak niet kunnen bieden.”  

Ler(n)ende Euregio

Voor de Ler(n)ende Euregio is het euregionaal opleiden van studenten het uitgangspunt. Studenten maken kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van hun buurland. Op deze manier ontvouwt zich een grotere arbeidsmarkt voor studenten. Het bedrijfsleven kan kiezen uit een groter arbeidspotentieel. De Ler(n)ende Euregio wordt gefinancierd uit Europese middelen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en de provincies Gelderland en Noord-Brabant en de deelstaat Nordrhein-Westfalen.
 
Docenten van Freekje en Niels gaan na de herfstvakantie stevig met de twee finalisten aan de slag. Ze krijgen extra ondersteuning van het docententeam en van hun stagebedrijven: Parfumerie Douglas in Uden en Sport 200 van Neerven in Boxmeer. We zijn nu al trots op de behaalde finaleplaatsen!
 
Klik hier voor meer informatie over (deelname aan) projecten.

 

 

 

 


     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten