Kom naar de Techniekdag op zaterdag 30 september!

Kom zaterdag 30 september a.s. naar de negende editie van de jaarlijkse Techniekdag in Technovium. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je op onze locatie Heijendaalseweg 98 kennismaken met de boeiende wereld van techniek. Kinderen, ouders,docenten en geïnteresseerden: iedereen is welkom op deze Techniekdag!

Kijken en doen

Er is ontzettend veel te doen tijdens de Techniekdag. Kom en ga 3D printen, ontsnappen uit onze escape room, lasersnijden, een pannenkoek printen, schilderen, timmeren, edelsmeden, onderzoeken in het CrimeLab, programmeren met de Microbit, kennismaken met de Hololens of maak een reis naar sterren in het planetarium, en nog veel, veel meer.  Op deze kijk-, doe- en speeldag presenteren verschillende opleidingen uit de metaal, bouw, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek en ICT zichzelf. Ook is er een VLOG-wedstrijd voor middelbare scholieren.

Gratis activiteiten

De Techniekdag is gratis te bezoeken. Basisschool leerlingen en scholieren van het voortgezet onderwijs kunnen samen met familie en vrienden zien en ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen - van vmbo tot en met universiteit - en bedrijven presenteren die dag op een uitdagende en speelse manier verschillende doe-activiteiten. Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van deze dag. Zie ook website www.techniekdag.nl

Toekomst

Met de kansen in de techniek in het achterhoofd en met het positieve perspectief voor jongeren in de techniek is het van groot belang om jongeren, jongens én meisjes, al vroeg te enthousiasmeren voor techniek. Bij de techniekdag bieden zo’n 60 standhouders de mogelijkheid kennis te maken met die wondere wereld van de techniek.

Meer informatie

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten