TaalheldVrijdag 8 september waren de jaarlijkse, provinciale TaalHelden verkiezingen van de Stichting Lezen en schrijven. TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. Volwasseneducatie bij ROC Nijmegen heeft heel goed gescoord. Docent Educatie voor volwassenen, Mia Pouwels en ambassadeur Hans Kasser zijn Gelders taalheld geworden in respectievelijk de categorie taalbegeleider en taalcursist. Oud-collega Jose Keetelaars, nu werkzaam bij GGD Nijmegen, is Gelders taalheld geworden in de categorie Bruggenbouwer.

Moeite met lezen, schrijven, rekenen

Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. In Gelderland heeft 10,4% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2018 drie landelijke TaalHelden verkozen. Deze landelijke prijs zal worden uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. Wij wensen onze Gelderse TaalHelden heel veel succes.

Meer informatie

 

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten