Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september doen alle 2.800 eerstejaars studenten van ROC Nijmegen mee aan een fitheidstest in de Jan Massinkhal. Deze Fittest is de eerste stap in de  gezondheidsaanpak die ROC Nijmegen bijzonder maakt in Nederland.

Beginfittest1

Voor de eerstejaars is de Fittest het begin van deelname aan het programma Sport op Maat. Gezond bewegen staat daarbij, als onderdeel van een gezonde leefstijl, centraal. Na de Fittest maken de studenten nog een digitale leefstijltest. Deze is voorwaardelijk om deel te kunnen nemen aan de clinics voor SportopMaat. Deze sportclinics behoren in het eerste, tweede en derde leerjaar bij het verplichte lesprogramma. Zo krijgt aandacht voor sport en gezondheid een duidelijk gezicht in het lesaanbod. ROC Nijmegen is daarmee uniek in Nederland.

Nieuw

Nieuw is dit jaar de aanwezigheid van een groep studenten van de Radboud Universiteit. Deze studenten doen onderzoek naar het rookgedrag van onze eerstejaars.  Onder meer proberen ze in beeld te krijgen welke factoren een rol spelen en hebben gespeeld  bij het beginnen met roken.

Meten en wegen

Tijdens de test worden de studenten van de locaties Campusbaan, Energieweg en Heyendaalseweg gewogen en gemeten. Ook hun uithoudingsvermogen en kracht worden bepaald. De Fittest vindt plaats met hulp van studenten van onze opleidingen Doktersassistent (wegen en meten) en Bewegingsagogisch Handelen (Sport en Bewegen). De testdagen geven onze studenten de mogelijkheid praktijkervaring op te doen.

Gezonde leefstijl

De Fittest vormt een goede basis voor gezond bewegen en een gezonde leefstijl. Wie zich prettig voelt, presteert beter. Gezond bewegen is daarbij belangrijk. Wij willen in ons doen en laten duidelijk maken gezond leven belangrijk te vinden.

Meer info

gezonde school logo

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten