Gisteravond, dinsdag 18 april, kookte een aantal van onze horecastudenten voor daklozen in Nijmegen. Het initiatief kwam vanuit Fieldwork Foundation. In samenwerking met de stichting Straatmensen werd de warme maaltijd uitgedeeld op het vaste uitgiftepunt in de stad.

Sharing is caringdakloos2

We vinden het als school belangrijk dat onze studenten een bijdrage leveren aan de maatschappij. Met deze actie leren studenten dat het helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is om een warme maaltijd te nuttigen iedere avond. Daarnaast leren ze dat je heel veel voldoening kunt halen uit je werk door anderen blij te maken.

Diner voor daklozen

Het diner, een soort BBQ-maaltijd, werd bereid in het Restaurant op de Campusbaan door eerstejaars studenten van de opleiding Horeca Ondernemer Manager. ’s Avonds werd het eten verdeeld bij het voedseluitgiftepunt in de Tweede Walstraat in Nijmegen. Op deze plek deelt de Stichting Straatmensen meerdere avonden per week maaltijden uit aan dak- en thuislozen. Dit is een sociale gebeurtenis. Het eten wordt soms nog deels bereid, opgeschept en er is tijd voor een gezellig praatje. De eerstejaars studenten en een aantal collega’s hielpen dit keer bij de uitgifte. Namens de stichting Fieldworkfoundation was wijkagent William Nijland aanwezig.Onze vaste leverancier Hanos leverde een leuke attentie voor de daklozen. Restaurant Toon en Café Faber zorgden voor het benodigde meubilair.

Initiatief

Het initiatief voor dit diner kwam vorig jaar vanuit de Fieldwork Foundation. Wij werken vaker met deze stichting. Met zeer gerichte acties brengt Fieldwork Foundation verandering daar waar het leed in de regio Nijmegen het grootst is. Ook met stichting Straatmensen is goed contact via onze docent Bart Dekker die daar als vrijwilliger werkt.

Structurele bijdrage

Naast het eenmalige, zeer geslaagde, diner gisteravond willen we structureel bij gaan dragen aan de maaltijdvoorziening voor daklozen op de Tweede Walstraat. Er wordt nu gedacht aan een vaste levering vanuit leerbedrijf De Bakkerij elke dinsdag. Aan de voedselbank Nijmegen leveren Het Restaurant en De Bakkerij al wekelijks producten. We laten zo aan studenten zien hoe belangrijk het is om geen voedsel te verspillen en je sociaal maatschappelijk betrokken op te stellen.Collega Jelle Zeller: “Als we als school op deze manier bij kunnen dragen, snijdt het mes aan twee kanten. De ogen van onze studenten worden wijder geopend en degene waar we voor koken hebben een heerlijke maaltijd. Het ultieme resultaat voor een trotse docent.”

Meer info

Het Restaurant

Enkele van onze horeca-opleidingen:

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten