Op zaterdag 18 maart werd bekend dat Jelle Hendriks en Ramon Cox de gouden en zilveren medaille bij het Nederlands Kampioenschap CAD-tekenen mee naar huis mochten nemen. Jelle mag zich nu Nederlands Kampioen CAD-tekenen noemen en mag mogelijk naar de Wereldkampioenschappen. Deze vinden van 14 tot 19 oktober 2017 plaats in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Hoog niveau

Jelle (uit Cuijk) en Ramon (uit Bergen) zijn studenten van de opleiding Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde aan ROC Nijmegen. Ze hebben zich de afgelopen weken intensief voorbereid op dit kampioenschap. De finale was nog spannend. Zo moesten ze hun opdrachten ondanks verschillende technische storingen tot een goed einde weten te brengen. Iets wat uiteindelijk hartstikke goed is gelukt. Jelle over zijn gouden medaille: "Ik had het gewoon echt niet verwacht. We zaten allemaal op hetzelfde niveau en daardoor bleef het ook spannend tot het laatst. Ik zou wel zo weer meedoen. Het was een hele gezellige groep. En het lijkt me natuurlijk hartstikke leuk om naar Abu Dhabi te gaan!” Ramon over zijn tweede plaats: “In het begin vond ik het wel zuur om tweede te worden maar ik had het gewoon niet beter kunnen doen. En nu ben ik dan ook wel trots op mijn tweede plaats. Volgend jaar ga ik het gewoon nog een keertje proberen!”

Ramon Jelle en Hans

Ramon met de zilveren medaille (links), Jelle met zijn goude medaille (midden) en Hans Nonhebel met de bronzen medaille (rechts).

Nog vijf andere kanjers

Naast Jelle en Ramon deden nog vijf andere studenten mee in de finales van hun vakrichting:

  • Luuk Terwindt, Mechatronicus (uit Leuth)
  • Willem Tomassen, Mechatronicus (uit Groesbeek)
  • Stan van Kolck, Meubelmaker (uit Weurt)
  • Priscilla van Luijk, Schilder (uit Arnhem)
  • Max Clarijs, Schilder (uit Uden)

Drie dagen lang hebben ook zij gestreden tijdens de finales van Skills Heroes. Helaas hebben zij geen medaille mee naar huis mogen nemen. Maar zij mogen zich nu tot de beste acht van Nederland noemen binnen hun vakgebied. Ook een prachtige prestatie!

Nationale finales

Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 maart vonden de nationale finales van diverse vakrichtingen plaats. 345 talentvolle vmbo-leerlingen en 315 talentvolle mbo-studenten gingen op voor de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017' in 11 vmbo- en 35 mbo-finales. Tijdens de vakwedstrijden in RAI Amsterdam streden ze drie dagen lang samen met andere mbo-talenten. Ze voerden opdrachten uit in hun vakgebied die werden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

Skills Heroes

De nationaal kampioenschappen vonden plaats onder de vlag van Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finales, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Ed Clevers, projectleider Skills Heroes bij ROC Nijmegen: “Wij bieden onze studenten de mogelijkheid om mee te doen aan de Skills Heroes vakwedstrijden omdat dit natuurlijk een mooie ervaring is die natuurlijk hartstikke goed staat op hun CV. Ze leren experts kennen uit hun vakgebied en vergroten zo ook hun netwerk.”

Meer informatie

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten