De MBO Keuzegids maakte vorige week zijn ranking van regionale opleidingscentra (roc’s) en middelbare beroepsopleidingen bekend. Van de 42 roc’s die in de MBO Keuzegids staan vermeld, staan wij op de negentiende plaats. Enkele van onze opleidingen staan zelfs in de top drie van Nederland. Schoonheidsspecialist en Handhaver Toezicht en Veiligheid staan landelijk zelfs op nummer 1.

mbo17 topopleiding highres kopie

Top drie

Zeven opleidingen van ROC Nijmegen staan in de top drie van Nederland. Zes daarvan mogen zich op basis van de gids nu officieel Topopleiding noemen. “Een groot compliment voor de teams die dit hebben gerealiseerd, we zijn trots!”, aldus Hanneke Berben, voorzitter van het College van Bestuur. “Maar ik zie ook een duidelijke kwaliteitsverbetering bij de andere opleidingen.” De Keuzegids onderstreept dit: in 2016 stond ROC Nijmegen nog op plaats 29, nu is dit plaats 19.

Keuzegids

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er is gekeken naar het studentenoordeel op basis van de laatste JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.

Topopleidingen

Directie Opleiding Locatie Top 3 van Nederland Kwaliteitszegel Top-opleiding
Zorg & Welzijn Schoonheidsspecialist (niveau 3) Nijmegen  No. 1 Ja
  Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4)      
Economie Handhaver Toezicht en Veiligheid (niveau 3) Nijmegen  No. 1 Ja
  Veiligheid en Vakmanschap (niveau 2 en 3) Boxmeer No. 3 Ja
  Manager Retail (niveau 4) Nijmegen No. 3  
  Manager Retail (niveau 4) Boxmeer No. 3  
Techniek Timmerman (niveau 2) Nijmegen No. 3 ja
  Allround Timmerman (niveau 3) Nijmegen No. 3 ja
  Middenfunctionaris Bouw en Infra (niveau 4) Nijmegen No. 3 ja
  Schilder (niveau 2) Nijmegen No. 2 ja
  Gezel Schilder (niveau 3) Nijmegen No. 2 ja

Meer informatie

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten