Moet je als student zelf een koksmes of kappersschaar kopen, of kun je daarvoor bij ons roc terecht? Dit soort vragen horen vanaf schooljaar 2019-2020 tot het verleden. Alle middelen die nodig zijn om onderwijs te volgen, examens te doen en een diploma te halen stelt de school dan beschikbaar. Uiteraard mag een student er nog steeds voor kiezen om zelf deze middelen aan te schaffen.

Wat verandert er dan vanaf schooljaar 2019-2020?

JOB, de MBO Raad en het ministerie van Onderwijs hebben overlegd dat vanaf dat moment de school er voor zorgt dat deze middelen voor een student voldoende beschikbaar zijn om lessen te volgen. Maar uiteraard mag een student zelf kiezen om deze leermiddelen toch zelf aan te schaffen. Bijvoorbeeld omdat een hamer naar je eigen hand gaat staan en dat je deze ook in je vrije tijd wilt gebruiken.

En komend schooljaar dan?

Komend schooljaar verandert er nog niets. Maar heeft een student moeite met het betalen van verplichte onderwijsmiddelen zoals koksmessen of specifieke licenties voor creatieve opleidingen? Dan helpen we. Dat was altijd al zo. 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten