(Bijna) kampioenen!

Dinsdag 10 april bakten onze studenten Brood en Banket Lisette, Sharon en Fleur er heel veel van tijdens het NK Jeugdvakwedstrijden voor brood- en banketbakkers in Wageningen. Sharon is 2e van Nederland geworden, Lisette is 3e van Nederland! Fleur greep helaas nèt naast een podiumplek.

2 debutanten

Fleur Jansen is 1e jaars student Brood en Banket. Zij streed mee in de klasse Uitvoerend broodbakker. Ter plekke maakte zij 6 ongevulde en 6 gevulde broodjes. Het scheelde maar 2 puntjes of ze was 3e geworden. Een zeer mooi resultaat voor de debuterend deelnemer.

Sharon Willems is tevens 1e jaars student Brood en Banket. Zij streed mee in de klasse Uitvoerend banketbakker. Met haar 6 gebakjes en 6 koekjes pakte zij de 2e prijs en is daarmee dus op 1 na de beste van Nederland. Dat belooft wat na nog 2 jaar studie!

Lisette Noij is 3e jaars student: zij behaalde in de klasse Zelfstandig werkend broodbakker met haar 6 ongevulde broden en 15 getoerd gerezen broodjes de 3e prijs!

Zowel Fleur, Sharon als Lisette werden op 22 februari jl. in ‘eigen huis’ regiokampioen Oost in hun klasse. Dinsdag namen de dames het op tegen de 6 andere regiokampioenen per klasse.

Trotse docent

Collega Jerry Arts, bevlogen docent bij onze Brood- en Banketopleidingen en tevens mede-organisator van de Jeugdvakwedstrijden, is super trots op zijn studenten: ‘Ik was er de hele dag bij toen ze in een voor hen vreemde omgeving het beste van zichzelf moesten laten zien. Het is al een hele prestatie om regionaal kampioen te worden en dan vervolgens ook nog zo te presteren op het NK.... petje af dames!’

Jerry is regiovertegenwoordiger binnen de Stichting Jeugdvakwedstrijden. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van de regionale wedstrijd in Oost (die op 22 februari jl. op onze locatie Campusbaan plaats vond) en het NK.

Jerry en zijn collega’s vinden het erg belangrijk om studenten te stimuleren en te motiveren om het beste uit zich zelf te halen. En niet alleen tijdens hun lessen: ‘studenten kunnen veel leren op verschillende vlakken tijdens een wedstrijd. Wij stimuleren ze dus ook altijd om deel te nemen.’

Wil je op de hoogte blijven van wat onze studenten en collega’s Brood en Banket zoal meemaken? Volg dan hun FB-pagina

Lees meer over het NK Jeugdvakwedstrijden in het artikel: Jeugd toont kunnen op het NK Brood-en Banketbakken

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten