ROC Nijmegen start in samenwerking met Pluryn en ROC RijnIJssel met een praktijkleerroute in de gehandicaptenzorg voor studenten Maatschappelijke Zorg (MZ).

De studenten volgen een BOL-opleiding met praktijkleerroute waarbij het onderwijs aansluit op de praktijk. Na de opleiding zijn studenten in het bezit van een mbo-diploma Verzorgende niveau 3 (alleen via ROC Rijn IJssel) of Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4 (ROC Nijmegen en ROC Rijn IJssel). Het diploma is gelijk aan een diploma dat een student bij het ROC behaalt, alleen is de leerroute anders. Studenten die de praktijkleerroute zullen volgen bij Pluryn worden begeleid door een werkplekbegeleider. Vragen vanuit de praktijk zullen deels de inhoud bepalen van de mbo-opleiding.

Iets voor jou?

Wil jij een opleiding volgen via de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en heb je passie voor de zorg? Dan kan dat via leren en werken in de praktijk. De Winckelsteegh, ROC Rijn IJssel en ROC Nijmegen werken hierbij samen. Je werkt 15 uur per week in de praktijk en krijgt 15 uur per week onderwijs. Dat vindt allemaal plaats bij De Winckelsteegh. Daarnaast besteed je nog een aantal uren per week aan huiswerk en opdrachten. Je ontvangt een stagevergoeding van € 129,- bruto per maand (bij een stage van 15 uren per week).

Wat is Pluryn?

Pluryn behandelt en begeleidt jongeren en (jong)volwassenen met complexe problematiek. Vaak hebben zij meerdere zorg- en behandelvragen tegelijk. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en gedragsproblemen of een ernstige meervoudige beperking en autisme. Pluryn biedt passende begeleiding, onderwijs, werk, dagbesteding en vrijetijdsbesteding.

Heb je interesse of heb je vragen?

Bekijk document de vacaturetekst  voor meer informatie.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten