Pro Persona, ROC Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) creëren een nieuwe, aantrekkelijke leeromgeving voor studenten Verpleegkunde. De nieuwe leerafdeling op het Expertisecentrum Depressie biedt ruimte voor innovatie, onderzoek en leren. Op 19 februari opent de nieuwe afdeling officieel haar deuren aan de Reinier Postlaan in Nijmegen.

Leren van elkaar

Een leerafdeling maakt de kloof tussen opleiding en praktijk kleiner. Dat bevestigen ervaringen op andere plekken in het land. De zelfstandigheid van werken is groot en studenten leren van elkaar. Het biedt meer mogelijkheden voor innovatie en onderzoek. De patiënten op de afdeling profiteren daarvan. En voor Pro Persona biedt het ook de kans om verpleegkundig talent vroegtijdig aan zich te binden op de huidige krappe arbeidsmarkt.

Studenten begeleid door medewerkers

Studenten die stagelopen bij het Expertisecentrum vervullen alle taken die horen bij het vak: het monitoren van medicatiegebruik, voorlichting en het helpen van patiënten met de invulling van de dag. Naast het leveren van zorg krijgen de medewerkers een meer coachende, begeleidende rol voor zowel patiënten als studenten. Daarvoor hebben zij een aanvullende training gehad. De medewerkers blijven eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg.

Wat is het Expertisecentrum Depressie?

Het Expertisecentrum Depressie heeft een klinische behandelafdeling binnen Pro Persona, en is gevestigd aan Reinier Postlaan 6. Het centrum is er voor cliënten met een chronische of therapieresistente depressie. Het Expertisecentrum Depressie heeft sinds februari 2016 het keurmerk TOPGGz. TOPGGz is zeer gespecialiseerde patiëntenzorg, in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandeling en kennisverspreiding. Het concept van de leerafdeling past dus goed bij het Expertisecentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten