Wondertuin OpeningsfestivalNijmegen is dit jaar verkozen tot European Green Capital. Om dat te vieren opent de stad dit met het Wondertuin festival, een driedaags festival van 19 t/m 21 januari 2018 waarin het thema duurzaamheid centraal staat. Ook ROC Nijmegen is aanwezig op het festival en wel in de Struintuin.

Onze studenten Techniek hebben zelf een stand gebouwd van sloophout en hebben er een kroonluchter in gehangen van betongaas en gerecyclede plastic flesjes. In de stand laten studenten van verschillende technische richtingen zien wat zij ontwikkeld hebben op het gebied van duurzaamheid: een batterij managementsysteem, een domotica installatie, een elektrische helikopter drone, een maquette van een tiny house en een maquette van een houtskeletbouw woning. Ook de toepassingen van de 3D-printer worden getoond.

Week van de Duurzaamheid

We maken in de stand ook reclame voor onze Week van de Duurzaamheid. We sluiten deze week af met een Duurzaamheidsmarkt, die plaatsvindt op 28 maart as op Technovium. Tijdens de markt worden producten gepresenteerd die studenten techniek hebben gemaakt tijdens het keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep. Denk hierbij aan een ondernemingsplan voor een duurzame startup, een kookboek met duurzame recepten, een vernieuwende media uiting met betrekking tot duurzaamheid, een duurzaam autootje waarmee je kunt racen of een nieuw product van gerecyclede materialen.

Groene toekomst

Op het Openingsfestival Wondertuin van Green Capital is meer te zien, bijvoorbeeld het programmaonderdeel Groene Reflecties, waarin interessante sprekers, debat en muziek elkaar afwisselen in een Buitenhof-op-zondag setting. Dit onderdeel staat geprogrammeerd op zondagmiddag 21 januari van 12:00 – 14:00 op het hoofdpodium van de Wondertuin en is gratis toegankelijk. Een debat over de impact van de stad en haar burgers op duurzaamheid. En nog belangrijker: welke stappen moeten er gezet worden naar een groene toekomst?

Meer weten over het festival?

Bekijk het Wondertuin programma.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten