ROC Nijmegen stijgt acht plaatsen ten opzichte van vorig jaar in de ranking van de Keuzegids Mbo. In de Keuzegids Mbo worden jaarlijks ruim 1300 opleidingen beoordeeld, op basis van studiesucces en tevredenheid van studenten. Twaalf opleidingen van ROC Nijmegen mogen zich een jaar lang Topopleiding noemen omdat zij 75 punten of hoger scoren.

Topopleidingen van ROC Nijmegen

De opleidingen van Uiterlijke Verzorging tot Schoonheidsspecialist en de opleiding Handhaving en Beveiliging scoren landelijk op de eerste plaats en behalen het Kwaliteitszegel Topopleiding 2018. De gemiddeld hoogste scores van Nederland krijgt het vakgebied Veiligheid en Vakmanschap, de vooropleiding voor Defensie. De opleidingen in dit vakgebied van ROC Nijmegen in Boxmeer, Aankomend Medewerker Grondoptreden niveau 2 BOL en Aankomend Onderofficier Grondoptreden niveau 3 BOL, staan landelijk in de top 3 (beide op de tweede plaats). Ook de opleidingen van Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra, de opleidingen voor Timmerman en de opleidingen Schilder en Gezel Schilder hebben zeer tevreden en succesvolle studenten. Ook zij mogen het predicaat Topopleiding dragen.

Beste scholen: ROC Nijmegen stijgt acht plaatsen

ROC Nijmegen staat op de 11e plaats van 42 roc’s en stijgt acht plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Voorin de gids wijst de keuzegidsredactie aan welke scholen dwars op alle vakgebieden het beste of het zwakste scoren. De oordelen van de onderwijsinspectie bepalen twintig procent van de totaalscore. Van alle roc’s heeft ROC Nijmegen de allerhoogste score van de inspectie.

Keuzegids MBO gebaseerd op landelijke enquête

De oordelen over opleidingen zijn gebaseerd op de landelijke enquête over studenttevredenheid in het mbo (de JOB-monitor) en op cijfers over het studiesucces (DUO-cijfers van 2015 en 2016). Scholen kunnen in elke ranglijst van de gids een score tussen de 20 en 100 punten halen. Heeft een school in een vakgebied een totaalscore van 75 punten of meer, dan mag ze haar opleidingen op dat gebied een jaar lang ‘topopleiding’ noemen.

Baankansen en prognoses

De Keuzegids geeft dit jaar ook prognoses over de arbeidsmarkt (december 2017). In dit ‘weerbericht’ voor de komende 5 jaar blijkt dat de vooruitzichten voor mbo’ers in de zorg en het onderwijs verbeterd zijn. Ze zijn nu bijna even goed als de kansen voor technici.

 

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten