Met een mbo-opleiding op zak, heb je dikke kans dat je snel aan de bak kan. Eerder kon je al lezen over de grote vraag naar koks, maar nu blijkt dat in meerdere sectoren de roep om mbo’ers groot is.

Horeca opleiding mbo ROC Nijmegen

Ze staan te springen

"Werkgevers staan te springen om mensen met een mbo-diploma." Dat zegt de voorzitter van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Michaël van Straalen in een nieuwsbericht van Nu.nl. Vooral in de zorg, metaal en elektro, gastvrijheidssector, retail en logistiek zijn mensen nodig. De jeugdwerkloosheid is het laagst in acht jaar, meldt het CBS.

De beste baankansen

SBB bracht in een onderzoek met UWV in kaart waar de beste baankansen liggen voor de verschillende opleidingsniveaus binnen het mbo. Zo hebben jongeren op mbo-niveau 2 goede baankansen als zij kiezen voor een opleiding tot monteur mechatronica, logistiek medewerker of kok (ook op niveau 3 en 4). Op niveau 3 is veel behoefte aan verkoopspecialisten en begeleiders in de gehandicaptenzorg. Kortom, volgens het SBB is het mbo de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Twijfel je nog over een studie?

Wij bieden naast bovengenoemde opleidingen nog meer mbo-opleidingen aan. Er zit vast een opleiding tussen die écht bij je past. Neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht van opleidingen. Hier zie je onder het kopje Studie in cijfers ook de kans op werk. Of kom langs bij ons Infocentrum en informeer naar je mogelijkheden.

Servicemonteur Installatietechniek niveau 2 ROC NIjmegen mbo opleiding

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten