Kraamkliniek Malawi wint!

Kraamkliniek Malawi van Passion for People winnaar Gouden Gans Verkiezing

‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s de goede start meegeven die ze verdienen’, aldus de overgelukkige Hans Baltussen van Stichting Passion for People en docent Verpleegkunde van ROC Nijmegen. De stichting uit Boxmeer wint €10.000 in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen.


In deze verkiezing staan projecten tegen armoede centraal. De kraamkliniek van het Trinity Hospital in Muona, Malawi, kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek. Het prijzengeld besteedt de Stichting Passion for People aan de inrichting van de kraamkliniek. De bouw van de kliniek is in volle gang. Wilde Ganzen steunt de stichting financieel, met expertise en haar netwerk.

Hans Baltussen, docent Verpleegkunde en IC-verpleegkundige in het Radboudumc, werd geraakt door de barre omstandigheden toen hij, samen met collega Dorien Kaaijk, de kliniek in het zuiden van Malawi voor het eerst in 2009 bezocht. ROC Nijmegen heeft de laatste acht jaar tientallen studenten Verpleegkunde naar dit ziekenhuis op stage kunnen sturen. Dit jaar opnieuw weer acht studenten. Ook heeft ROC Nijmegen, in het kader van capaciteitsopbouw, in de afgelopen jaren vier Malawiaanse artsen uitgenodigd. Ze konden bij het Radboudumc hun deskundigheid bevorderen, kennismaken met ons beroepsonderwijs en met de Nederlandse gezondheidszorg.

Wilde Ganzen organiseerde de Gouden Gans Verkiezing om projecten die armoede bestrijden van Particuliere Initiatieven waarmee zij samenwerkt, in het zonnetje te zetten. Passion for People deed mee en riep haar achterban op te stemmen om naast de bouw ook de inrichting van de kliniek te bewerkstelligen. Met het winnen van de €10.000 is die droom uitgekomen.

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten