Bijna alle locaties van ROC Nijmegen hebben op 31 januari 2017 het themavignet Bewegen en Sport gehaald. Dit omdat we onze studenten en medewerkers structureel allerlei bewegingsmogelijkheden aanbieden.

SPORT EN BEWEGEN02 HP13 WEB

Op school leren onze studenten wat een actieve en gezonde leefstijl inhoudt. Bewegen en sport zijn hierbij essentieel. Door een gevarieerd beweeg- en sportaanbod zijn studenten op school actief en oriënteren ze zich op beweeg- en sportactiviteiten die ze na hun schooltijd ook willen en kunnen uitoefenen en die zo mogelijk bij hun beroep passen. Studenten leren tijdens bewegen en sporten ook samenwerken, omgaan met tegenslagen en hun weerbaarheid te verhogen.

Gezonde School

Het themavignet Bewegen en Sport valt onder de Gezonde School. Sinds 2014 mag ROC Nijmegen het vignet al tonen op drie locaties. Vanaf 31 januari 2017 is de aanvraag voor alle Nijmeegse locaties goedgekeurd. Het eind 2016 behaalde themacertificaat Psychosociaal welbevinden, geldt voor alle locaties dus ook voor onze vestiging in Boxmeer.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Wil je meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten