Het Johan Cruyff College Nijmegen springt er dit jaar extra goed uit. Zowel een docent als een student zijn genomineerd om op het Cruyff Forum op 17 november a.s. in sportcentrum Papendal een award te ontvangen uit handen van Johan Cruyff. Het Cruyff Forum is een terugkerend landelijk congres voor alle Cruyffonderwijsinstellingen in Nederland.

Hardloopatleet Mohamed Ali Mohamed

De Somalische hardloopatleet Mohamed Ali Mohamed is genomineerd als Student of the Year voor het landelijke Cruyff Forum. In 2015 werd deze inspirerende persoonlijkheid al als ambassadeur van het Johan Cruyff College Nijmegen verkozen. Zes jaar geleden vluchtte hij naar Nederland en hij ontwikkelde zich tot talentvol atleet op de 5000 meter. Sinds anderhalf jaar volgt hij met succes de mbo-opleiding voor topsporters. Hij wil een voorbeeld zijn voor vluchtelingen in Nederland. “Door mijn verhaal te delen, hoop ik hun vertrouwen te geven. Ik ben door Nederland veranderd op een positieve manier.”

Niet alleen is zijn sport belangrijk voor hem, maar ook zijn persoonlijke ontwikkeling. Zonder geschikte vooropleiding meldde hij zich bij het Johan Cruyff College Nijmegen. Opleidingscoördinator Joop de Kleijn: “We zagen zijn drive, maar hij moest eerst beter Nederlands leren om de mbo-opleiding voor Commercieel Medewerker Sport niveau 3 te kunnen volgen.” Mohamed rondde het staatsexamen Nederlands in acht maanden af in plaats van twee jaar. Zijn doel is als Nederlander naar het EK en de Olympische Spelen in Rio te gaan.

Foto Mohamed 500x333

Docent/coach Claudia Goumans

Claudia Goumans is genomineerd als Professor of the Year. In 2006 kwam Claudia als enthousiaste LIO (leraar in opleiding) op het Johan Cruyff College als docent/coach economie. Op dat moment moest de gehele opleiding nog op de rails worden gezet. Binnen een korte tijd groeide Claudia uit tot een waardevolle collega. Niet alleen op haar vakgebied bij het ontwikkelen van lesmateriaal maar ook in het meedenken hoe de opleiding voor talentvolle topsporters op de onderwijsmarkt was te brengen.

In de loop der jaren is zij een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het begeleiden van sporters en in het bijzonder van topsporters. Vol energie en met oprechte interesse weet zij sporters te motiveren voor de opleiding. Bij elke sporter zijn er steeds weer nieuwe grenzen op te zoeken om de combinatie sport en studie tot een succes te maken. Zo heeft zij toppers als Wout Poels (wielrennen), Merle van Benthem (BMX) en Celeste Plak (volleybal) met succes door moeilijke fases weten te loodsen.

Meer informatie

 

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten