Zeven op de tien jongeren tot 27 jaar die in schooljaar 2014/2015 een mbo-diploma behaalden zouden opnieuw voor dezelfde opleiding kiezen. Zes op de tien gaf aan dezelfde opleiding dan ook op dezelfde school te willen volgen.

Moeite met voorlezen van je kind? Geen sollicitatiebrief kunnen schrijven? Voor tweeënhalf miljoen volwassenen in Nederland is het realiteit. In de Week van de Alfabetisering van 4 t/m 10 september organiseert ROC Nijmegen met diverse partners activiteiten die dit probleem én de oplossing onder de aandacht brengen.

JCC diplomauitreiking 2Gisteravond hield Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, een bijzondere speech tijdens de diplomering van studenten van ons Johan Cruyff College.

Met een mbo-opleiding op zak, heb je dikke kans dat je snel aan de bak kan. Eerder kon je al lezen over de grote vraag naar koks, maar nu blijkt dat in meerdere sectoren de roep om mbo’ers groot is.

Horeca opleiding mbo ROC Nijmegen

Ze staan te springen

"Werkgevers staan te springen om mensen met een mbo-diploma." Dat zegt de voorzitter van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Michaël van Straalen in een nieuwsbericht van Nu.nl. Vooral in de zorg, metaal en elektro, gastvrijheidssector, retail en logistiek zijn mensen nodig. De jeugdwerkloosheid is het laagst in acht jaar, meldt het CBS.

De beste baankansen

SBB bracht in een onderzoek met UWV in kaart waar de beste baankansen liggen voor de verschillende opleidingsniveaus binnen het mbo. Zo hebben jongeren op mbo-niveau 2 goede baankansen als zij kiezen voor een opleiding tot monteur mechatronica, logistiek medewerker of kok (ook op niveau 3 en 4). Op niveau 3 is veel behoefte aan verkoopspecialisten en begeleiders in de gehandicaptenzorg. Kortom, volgens het SBB is het mbo de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Twijfel je nog over een studie?

Wij bieden naast bovengenoemde opleidingen nog meer mbo-opleidingen aan. Er zit vast een opleiding tussen die écht bij je past. Neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht van opleidingen. Hier zie je onder het kopje Studie in cijfers ook de kans op werk. Of kom langs bij ons Infocentrum en informeer naar je mogelijkheden.

Servicemonteur Installatietechniek niveau 2 ROC NIjmegen mbo opleiding

Gisteren vond de jaarlijkse wedstrijd Verkoper van het jaar plaats. Na de halve finale (waaraan 11 van onze eerstejaarsstudenten Detailhandel van alle opleidingsniveau’s deelnamen) streden vier overgebleven studenten om de eerste plek in de finale. Na een spannende strijd koos de vakjury Niels als winnaar.

Niels loopt stage bij van Neerven Sport in Boxmeer. Hij verkocht tijdens de wedstrijd een rugzak met accessoires uit ‘zijn’ winkel. Bij de finale viel hij op door heel goed in te spelen op de wensen van zijn klant en met een twist aan het gesprek wist hij ook bijproducten te verkopen.

Jay eindigde als tweede, Siebrand als derde en Nina als vierde. Ook van jullie een knappe prestatie!

Op jacht naar de Euregionale titel

Niels neemt samen met Jay en Siebrand in november deel aan de Euregionale verkoopwedstrijd. Die verkoopwedstrijd is onderdeel van de euregionale activiteiten waaraan een aantal roc's (waaronder ROC Nijmegen) en Berufskollegs in de grensstreek deelnemen. Veel succes, jongens, en neem de titel mit nach hause!

Verkoper van het jaar 2017 nummers 1 4 ROC Nijmegen       Verkoper van het jaar 2017 ROC Nijmegen

 

Ons opleidingsteam Detailhandel organiseert dit jaar voor de vijfde keer de wedstrijd Verkoper van het Jaar! Hun eerstejaars studenten hebben inmiddels flink getraind voor deze wedstrijd. Slechts een beperkt aantal mag uiteindelijk deelnemen op 19 juni a.s.. Dan vinden de halve finales en de finale plaats op onze locatie Campusbaan in Nijmegen. Elf topstudenten tonen dan hun verkooptalent aan het publiek en een vakjury. Liz Dirks is de regerend Verkoper van het Jaar. Wie volgt haar op?

Zie jij het als een uitdaging om mensen in hun vrije tijd te laten genieten? Werken in de reiswereld, bijvoorbeeld bij een bungalowpark, camping, hotel of luchthaven, is geen negen-tot-vijf baan. Wil je afwisseling én uitdaging in je werk, houd je van organiseren, wil je een stage in binnen- of buitenland en wil je graag dienstverlenend zijn? Dan is de toerisme- en recreatiesector misschien wel wat voor jou.

Nieuwsgierig?

Kom dan op dinsdag 6 juni van 11.00 tot 12.30 uur naar een speciale voorlichtingsbijeenkomst voor de opleidingen Toerisme, Recreatie & Luchtvaartdienstverlening van ROC Nijmegen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: w.wittenaar@roc-nijmegen.nl

Of kijk alvast bij de opleidingen:
Leidinggevende Leisure & Hospitality
Leidinggevende Leisure & Hospitality Vacansoleil

Recreatie02

Recreatie01

 

 

Onze fotowedstrijd is begonnen! Waar ben jij trots op in jouw opleiding of in je werk bij ROC Nijmegen? Wij vragen studenten en medewerkers dit te verbeelden via een mooie instagramfoto en met ons te delen. De mooiste en origineelste foto wint een bioscoopbon t.w.v. 50 euro.

Jouw foto laat zien waar jij trots op bent binnen jouw opleiding of werk bij ROC Nijmegen. Dat kan een project zijn waarmee je bezig bent, iets dat je hebt gemaakt, een stage die je loopt, of iets anders dat je hebt bereikt. Vertel bij de foto wat jij hebt gedaan en waarom je daar trots op bent. Doe mee en win een bioscoopbon t.w.v. 50 euro!

Spelregels

  1. Elke student of medewerker van ROC Nijmegen met een open instagram-account kan meedoen (behalve de jury)
  2. Tag ons in je post #rocnijmegen #fototrots, en tag eventuele medestudenten of collega’s als je daarmee hebt samengewerkt. Wij re-posten op ons instagramkanaal.
  3. Alleen nieuwe en recente posts.
  4. Meedoen kan t/m 31 mei.
  5. Like je favoriete foto/verhaal om te stemmen op de beste foto. Uit de top 3 kiest de jury in juni een winnaar.
  6. De winnende foto wordt aangekondigd met naam en foto op het instagram-account van ROC Nijmegen in de tweede week van mei. De prijs wordt persoonlijk overhandigd aan de winnaar.

Houd je camera/telefoon in de aanslag! Succes!

Naar Instagram van ROC Nijmegen.

ROCNijmegenfototrots
#rocnijmegen #fototrots

Uitblinker2017 ROCNijmegen2

Thessa van Leth, derdejaars studente van de opleiding Financieel Bedrijfsadministrateur, is gekozen tot onze Uitblinker van het komende schooljaar. Ze volgt in september Nina Rietdijk op. Thessa is sinds dit schooljaar ambassadeur van haar opleiding en heeft dus al meerdere keren haar opleiding, ons roc en mbo'ers in het algemeen vertegenwoordigd.

‘Mbo'ers doen ertoe!’

Tijdens het beslissende gesprek met de jury heeft Thessa alle juryleden overtuigd van haar missies als Uitblinker: “Ik wil een rolmodel zijn voor mijn opleiding, voor de school en mbo-studenten in het algemeen. Mbo’ers doen er namelijk toe, ongeacht op welk niveau je studeert! Ik wil aankomend studenten inspireren om de opleiding te kiezen die bij hen past en hen meegeven dat men het heft in eigen hand moet houden. Daarnaast wil ik door het Uitblinkerschap mezelf nog sterker maken en vooral ook genieten van wat daardoor op mijn pad komt” Dus...........Een Uitblinker om trots op te zijn!

Bekendmaking

Vanmiddag werd Thessa in haar les "overvallen" door de schoolleiding en een aantal docenten van team Financiële Beroepen. Medewerkers van het Evenementenbureau en de afdeling Communicatie en Marketing, waar Thessa en de ambassadeurs vaak direct contact mee hebben, lazen vol trots het juryrapport voor.

Uit het juryrapport

Thessa is een enthousiaste, spontane en gedreven studente. Ze legt makkelijk contact. Tijdens het gesprek met de jury presenteerde zichzelf zeer professioneel. Ze is positief kritisch over haar opleiding, de school en zichzelf. Reflecteren gaat haar makkelijk af. Ook humor schuwt ze daarbij niet.

In haar werk op school en tijdens stage laat ze zien flexibel en stressbestendig te zijn. Dat bleek ook tijdens het gesprek met de jury. Het grote aantal leden en het vragenvuur leken haar niet te deren. Daarnaast liet ze zien dat ze graag zelf de regie in eigen hand houdt. Ze ging niet de deur uit voordat ze al haar punten had kunnen maken.

Er is meer dan genoeg werk voor koks in de regio. Er is namelijk een tekort aan zelfstandig werkende koks, schrijft de Gelderlander. Wij herkennen deze vraag vanuit de arbeidsmarkt. Ook onze horecaopleidingen worden regelmatig benaderd voor goede afgestudeerde chefs.

ROC Nijmegen werkt met een aantal professionals uit de horeca samen die graag hun passie en kennis overdragen aan de jonge garde. Dat gebeurt zowel bij de koksopleidingen als bij de Cas Spijkers Academie.

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten