Wondertuin OpeningsfestivalNijmegen is dit jaar verkozen tot European Green Capital. Om dat te vieren opent de stad dit met het Wondertuin festival, een driedaags festival van 19 t/m 21 januari 2018 waarin het thema duurzaamheid centraal staat. Ook ROC Nijmegen is aanwezig op het festival en wel in de Struintuin.

Onze studenten Techniek hebben zelf een stand gebouwd van sloophout en hebben er een kroonluchter in gehangen van betongaas en gerecyclede plastic flesjes. In de stand laten studenten van verschillende technische richtingen zien wat zij ontwikkeld hebben op het gebied van duurzaamheid: een batterij managementsysteem, een domotica installatie, een elektrische helikopter drone, een maquette van een tiny house en een maquette van een houtskeletbouw woning. Ook de toepassingen van de 3D-printer worden getoond.

Week van de Duurzaamheid

We maken in de stand ook reclame voor onze Week van de Duurzaamheid. We sluiten deze week af met een Duurzaamheidsmarkt, die plaatsvindt op 28 maart as op Technovium. Tijdens de markt worden producten gepresenteerd die studenten techniek hebben gemaakt tijdens het keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep. Denk hierbij aan een ondernemingsplan voor een duurzame startup, een kookboek met duurzame recepten, een vernieuwende media uiting met betrekking tot duurzaamheid, een duurzaam autootje waarmee je kunt racen of een nieuw product van gerecyclede materialen.

Groene toekomst

Op het Openingsfestival Wondertuin van Green Capital is meer te zien, bijvoorbeeld het programmaonderdeel Groene Reflecties, waarin interessante sprekers, debat en muziek elkaar afwisselen in een Buitenhof-op-zondag setting. Dit onderdeel staat geprogrammeerd op zondagmiddag 21 januari van 12:00 – 14:00 op het hoofdpodium van de Wondertuin en is gratis toegankelijk. Een debat over de impact van de stad en haar burgers op duurzaamheid. En nog belangrijker: welke stappen moeten er gezet worden naar een groene toekomst?

Meer weten over het festival?

Bekijk het Wondertuin programma.

ROC Nijmegen stijgt acht plaatsen ten opzichte van vorig jaar in de ranking van de Keuzegids Mbo. In de Keuzegids Mbo worden jaarlijks ruim 1300 opleidingen beoordeeld, op basis van studiesucces en tevredenheid van studenten. Twaalf opleidingen van ROC Nijmegen mogen zich een jaar lang Topopleiding noemen omdat zij 75 punten of hoger scoren.

Wil je weten hoe het zit met jouw baankansen en salaris voor jouw opleiding? De NOS heeft een mooie online tool gemaakt om dat te checken. Een tipje van de sluier? Werkgevers zitten op dit moment juist te springen om verpleegkundigen of procestechnici. Ontdek nu zelf welke opleidingen de beste kansen bieden!

Moeite met voorlezen van je kind? Geen sollicitatiebrief kunnen schrijven? Voor tweeënhalf miljoen volwassenen in Nederland is het realiteit. In de Week van de Alfabetisering van 4 t/m 10 september organiseert ROC Nijmegen met diverse partners activiteiten die dit probleem én de oplossing onder de aandacht brengen.

JCC diplomauitreiking 2Gisteravond hield Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, een bijzondere speech tijdens de diplomering van studenten van ons Johan Cruyff College.

Met een mbo-opleiding op zak, heb je dikke kans dat je snel aan de bak kan. Eerder kon je al lezen over de grote vraag naar koks, maar nu blijkt dat in meerdere sectoren de roep om mbo’ers groot is.

Horeca opleiding mbo ROC Nijmegen

Ze staan te springen

"Werkgevers staan te springen om mensen met een mbo-diploma." Dat zegt de voorzitter van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Michaël van Straalen in een nieuwsbericht van Nu.nl. Vooral in de zorg, metaal en elektro, gastvrijheidssector, retail en logistiek zijn mensen nodig. De jeugdwerkloosheid is het laagst in acht jaar, meldt het CBS.

De beste baankansen

SBB bracht in een onderzoek met UWV in kaart waar de beste baankansen liggen voor de verschillende opleidingsniveaus binnen het mbo. Zo hebben jongeren op mbo-niveau 2 goede baankansen als zij kiezen voor een opleiding tot monteur mechatronica, logistiek medewerker of kok (ook op niveau 3 en 4). Op niveau 3 is veel behoefte aan verkoopspecialisten en begeleiders in de gehandicaptenzorg. Kortom, volgens het SBB is het mbo de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Twijfel je nog over een studie?

Wij bieden naast bovengenoemde opleidingen nog meer mbo-opleidingen aan. Er zit vast een opleiding tussen die écht bij je past. Neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht van opleidingen. Hier zie je onder het kopje Studie in cijfers ook de kans op werk. Of kom langs bij ons Infocentrum en informeer naar je mogelijkheden.

Servicemonteur Installatietechniek niveau 2 ROC NIjmegen mbo opleiding

Gisteren vond de jaarlijkse wedstrijd Verkoper van het jaar plaats. Na de halve finale (waaraan 11 van onze eerstejaarsstudenten Detailhandel van alle opleidingsniveau’s deelnamen) streden vier overgebleven studenten om de eerste plek in de finale. Na een spannende strijd koos de vakjury Niels als winnaar.

Niels loopt stage bij van Neerven Sport in Boxmeer. Hij verkocht tijdens de wedstrijd een rugzak met accessoires uit ‘zijn’ winkel. Bij de finale viel hij op door heel goed in te spelen op de wensen van zijn klant en met een twist aan het gesprek wist hij ook bijproducten te verkopen.

Jay eindigde als tweede, Siebrand als derde en Nina als vierde. Ook van jullie een knappe prestatie!

Op jacht naar de Euregionale titel

Niels neemt samen met Jay en Siebrand in november deel aan de Euregionale verkoopwedstrijd. Die verkoopwedstrijd is onderdeel van de euregionale activiteiten waaraan een aantal roc's (waaronder ROC Nijmegen) en Berufskollegs in de grensstreek deelnemen. Veel succes, jongens, en neem de titel mit nach hause!

Verkoper van het jaar 2017 nummers 1 4 ROC Nijmegen       Verkoper van het jaar 2017 ROC Nijmegen

 

Ons opleidingsteam Detailhandel organiseert dit jaar voor de vijfde keer de wedstrijd Verkoper van het Jaar! Hun eerstejaars studenten hebben inmiddels flink getraind voor deze wedstrijd. Slechts een beperkt aantal mag uiteindelijk deelnemen op 19 juni a.s.. Dan vinden de halve finales en de finale plaats op onze locatie Campusbaan in Nijmegen. Elf topstudenten tonen dan hun verkooptalent aan het publiek en een vakjury. Liz Dirks is de regerend Verkoper van het Jaar. Wie volgt haar op?

Zie jij het als een uitdaging om mensen in hun vrije tijd te laten genieten? Werken in de reiswereld, bijvoorbeeld bij een bungalowpark, camping, hotel of luchthaven, is geen negen-tot-vijf baan. Wil je afwisseling én uitdaging in je werk, houd je van organiseren, wil je een stage in binnen- of buitenland en wil je graag dienstverlenend zijn? Dan is de toerisme- en recreatiesector misschien wel wat voor jou.

Nieuwsgierig?

Kom dan op dinsdag 6 juni van 11.00 tot 12.30 uur naar een speciale voorlichtingsbijeenkomst voor de opleidingen Toerisme, Recreatie & Luchtvaartdienstverlening van ROC Nijmegen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: w.wittenaar@roc-nijmegen.nl

Of kijk alvast bij de opleidingen:
Leidinggevende Leisure & Hospitality
Leidinggevende Leisure & Hospitality Vacansoleil

Recreatie02

Recreatie01

 

 

Onze fotowedstrijd is begonnen! Waar ben jij trots op in jouw opleiding of in je werk bij ROC Nijmegen? Wij vragen studenten en medewerkers dit te verbeelden via een mooie instagramfoto en met ons te delen. De mooiste en origineelste foto wint een bioscoopbon t.w.v. 50 euro.

Jouw foto laat zien waar jij trots op bent binnen jouw opleiding of werk bij ROC Nijmegen. Dat kan een project zijn waarmee je bezig bent, iets dat je hebt gemaakt, een stage die je loopt, of iets anders dat je hebt bereikt. Vertel bij de foto wat jij hebt gedaan en waarom je daar trots op bent. Doe mee en win een bioscoopbon t.w.v. 50 euro!

Spelregels

  1. Elke student of medewerker van ROC Nijmegen met een open instagram-account kan meedoen (behalve de jury)
  2. Tag ons in je post #rocnijmegen #fototrots, en tag eventuele medestudenten of collega’s als je daarmee hebt samengewerkt. Wij re-posten op ons instagramkanaal.
  3. Alleen nieuwe en recente posts.
  4. Meedoen kan t/m 31 mei.
  5. Like je favoriete foto/verhaal om te stemmen op de beste foto. Uit de top 3 kiest de jury in juni een winnaar.
  6. De winnende foto wordt aangekondigd met naam en foto op het instagram-account van ROC Nijmegen in de tweede week van mei. De prijs wordt persoonlijk overhandigd aan de winnaar.

Houd je camera/telefoon in de aanslag! Succes!

Naar Instagram van ROC Nijmegen.

ROCNijmegenfototrots
#rocnijmegen #fototrots

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten