Zie jij het als een uitdaging om mensen in hun vrije tijd te laten genieten? Werken in de reiswereld, bijvoorbeeld bij een bungalowpark, camping, hotel of luchthaven, is geen negen-tot-vijf baan. Wil je afwisseling én uitdaging in je werk, houd je van organiseren, wil je een stage in binnen- of buitenland en wil je graag dienstverlenend zijn? Dan is de toerisme- en recreatiesector misschien wel wat voor jou.

Nieuwsgierig?

Kom dan op dinsdag 6 juni van 11.00 tot 12.30 uur naar een speciale voorlichtingsbijeenkomst voor de opleidingen Toerisme, Recreatie & Luchtvaartdienstverlening van ROC Nijmegen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: w.wittenaar@roc-nijmegen.nl

Of kijk alvast bij de opleidingen:
Leidinggevende Leisure & Hospitality
Leidinggevende Leisure & Hospitality Vacansoleil

Recreatie02

Recreatie01

 

 

Onze fotowedstrijd is begonnen! Waar ben jij trots op in jouw opleiding of in je werk bij ROC Nijmegen? Wij vragen studenten en medewerkers dit te verbeelden via een mooie instagramfoto en met ons te delen. De mooiste en origineelste foto wint een bioscoopbon t.w.v. 50 euro.

Jouw foto laat zien waar jij trots op bent binnen jouw opleiding of werk bij ROC Nijmegen. Dat kan een project zijn waarmee je bezig bent, iets dat je hebt gemaakt, een stage die je loopt, of iets anders dat je hebt bereikt. Vertel bij de foto wat jij hebt gedaan en waarom je daar trots op bent. Doe mee en win een bioscoopbon t.w.v. 50 euro!

Spelregels

  1. Elke student of medewerker van ROC Nijmegen met een open instagram-account kan meedoen (behalve de jury)
  2. Tag ons in je post #rocnijmegen #fototrots, en tag eventuele medestudenten of collega’s als je daarmee hebt samengewerkt. Wij re-posten op ons instagramkanaal.
  3. Alleen nieuwe en recente posts.
  4. Meedoen kan t/m 31 mei.
  5. Like je favoriete foto/verhaal om te stemmen op de beste foto. Uit de top 3 kiest de jury in juni een winnaar.
  6. De winnende foto wordt aangekondigd met naam en foto op het instagram-account van ROC Nijmegen in de tweede week van mei. De prijs wordt persoonlijk overhandigd aan de winnaar.

Houd je camera/telefoon in de aanslag! Succes!

Naar Instagram van ROC Nijmegen.

ROCNijmegenfototrots
#rocnijmegen #fototrots

Uitblinker2017 ROCNijmegen2

Thessa van Leth, derdejaars studente van de opleiding Financieel Bedrijfsadministrateur, is gekozen tot onze Uitblinker van het komende schooljaar. Ze volgt in september Nina Rietdijk op. Thessa is sinds dit schooljaar ambassadeur van haar opleiding en heeft dus al meerdere keren haar opleiding, ons roc en mbo'ers in het algemeen vertegenwoordigd.

‘Mbo'ers doen ertoe!’

Tijdens het beslissende gesprek met de jury heeft Thessa alle juryleden overtuigd van haar missies als Uitblinker: “Ik wil een rolmodel zijn voor mijn opleiding, voor de school en mbo-studenten in het algemeen. Mbo’ers doen er namelijk toe, ongeacht op welk niveau je studeert! Ik wil aankomend studenten inspireren om de opleiding te kiezen die bij hen past en hen meegeven dat men het heft in eigen hand moet houden. Daarnaast wil ik door het Uitblinkerschap mezelf nog sterker maken en vooral ook genieten van wat daardoor op mijn pad komt” Dus...........Een Uitblinker om trots op te zijn!

Bekendmaking

Vanmiddag werd Thessa in haar les "overvallen" door de schoolleiding en een aantal docenten van team Financiële Beroepen. Medewerkers van het Evenementenbureau en de afdeling Communicatie en Marketing, waar Thessa en de ambassadeurs vaak direct contact mee hebben, lazen vol trots het juryrapport voor.

Uit het juryrapport

Thessa is een enthousiaste, spontane en gedreven studente. Ze legt makkelijk contact. Tijdens het gesprek met de jury presenteerde zichzelf zeer professioneel. Ze is positief kritisch over haar opleiding, de school en zichzelf. Reflecteren gaat haar makkelijk af. Ook humor schuwt ze daarbij niet.

In haar werk op school en tijdens stage laat ze zien flexibel en stressbestendig te zijn. Dat bleek ook tijdens het gesprek met de jury. Het grote aantal leden en het vragenvuur leken haar niet te deren. Daarnaast liet ze zien dat ze graag zelf de regie in eigen hand houdt. Ze ging niet de deur uit voordat ze al haar punten had kunnen maken.

Er is meer dan genoeg werk voor koks in de regio. Er is namelijk een tekort aan zelfstandig werkende koks, schrijft de Gelderlander. Wij herkennen deze vraag vanuit de arbeidsmarkt. Ook onze horecaopleidingen worden regelmatig benaderd voor goede afgestudeerde chefs.

ROC Nijmegen werkt met een aantal professionals uit de horeca samen die graag hun passie en kennis overdragen aan de jonge garde. Dat gebeurt zowel bij de koksopleidingen als bij de Cas Spijkers Academie.

De eerstejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlening komen op 10 en 11 maart in actie voor hun omgeving. Het zijn de data van NLDoet. Dat is een jaarlijks terugkerende activiteit van het Oranjefonds. Twee dagen waarop inwoners van Nederland worden gestimuleerd iets voor een ander te doen.

Via coaching met het project DOEN helpt ROC Nijmegen volwassen cursisten wegwijs te worden in het digitaal regelen van zaken met de overheid. De cursisten ontwikkelen leervaardigheden waarmee ze ook na de cursus hun basisvaardigheden zelfstandig op niveau kunnen houden.

Kraamkliniek Malawi van Passion for People winnaar Gouden Gans Verkiezing

‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s de goede start meegeven die ze verdienen’, aldus de overgelukkige Hans Baltussen van Stichting Passion for People en docent Verpleegkunde van ROC Nijmegen. De stichting uit Boxmeer wint €10.000 in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen.

De Cas Spijkers Academie (CSA) verhuist naar Nijmegen. De opleiding voor culinair toptalent, die nu nog gevestigd is in De Weijer te Boxmeer, vestigt zich per 1 september aanstaande in het gebouw van ROC Nijmegen aan de Campusbaan te Nijmegen.

Bijna alle locaties van ROC Nijmegen hebben op 31 januari 2017 het themavignet Bewegen en Sport gehaald. Dit omdat we onze studenten en medewerkers structureel allerlei bewegingsmogelijkheden aanbieden.

De Opleidingsschool ‘Beroepsonderwijs Nijmegen’ heeft voor de komende drie jaar een subsidie van tenminste €500.000 gekregen om het Opleiden in de School verder vorm te geven. De Opleidingsschool is een samenwerking tussen ROC Nijmegen, de HAN ILS (de lerarenopleiding van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), HAN Sport & Bewegen (S&B) en Marant.

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten