Studenten ROC Nijmegen ondersteunen coronaproof verkiezingen Nijmegen

Geplaatst op 16 maart 2021

Gemeente Nijmegen heeft studenten van ROC Nijmegen en van de HAN gevraagd om te ondersteunen bij het coronaproof laten verlopen van het stemmen voor de verkiezingen. In het gebouw van ROC Nijmegen aan de Campusbaan is een stemlokaal ingericht ‘voor en door jongeren’.

In de voorbereidingen op de verkiezingen maakten de studenten verpleegkunde een plan met praktische vertalingen van de coronamaatregelen naar het stemlokaal. Hierin presenteerden ze aanbevelingen voor onder andere de looproutes, het schoonmaken en het omgaan met de 1,5-meter afstandsregel. Uit hun praktijkervaring binnen verpleegkunde, weten zij bijvoorbeeld dat een mondkapje iedere 3 uur vervangen moet worden.

Studenten van de juridische opleiding werden vervolgens betrokken bij het vertalen van standaard handleidingen naar goed leesbare teksten voor jongeren. Studenten Evenementen en Toerisme gaan de stemgerechtigden op de verkiezingsdag ontvangen en begeleiden. Beveiligingsstudenten zorgen ervoor dat, met de presentatie van de verpleegkundigen in hun achterhoofd, alles op de locatie goed en veilig verloopt.

Minister Ollongren bezoekt ROC Nijmegen

De inzet van studenten bleef ook in Den Haag niet onopgemerkt. Minister Ollongren bezoekt op woensdag 17 maart het jongerenstemlokaal bij ROC Nijmegen en gaat daar in gesprek met de betrokken studenten. Gedurende de dag zal ook 3FM op locatie aanwezig zijn om vanuit één van de leslokalen uitzendingen te maken.

Talentlab

De samenwerking met gemeente Nijmegen voor het coronaproof organiseren van verkiezingen kwam tot stand dankzij Talentlab. Hierin werken ambitieuze studenten aan projecten van henzelf of het werkveld om hen heen.