Studenten organiseren Kinderrechtenconferentie 2019

Geplaatst op 22 maart 2019

Team KinderRechtenConferentieBij de editie van vorig jaar waren 750 bezoekers aanwezig. Wees er snel bij met aanmelden zodat we er samen een groots event van kunnen maken en aandacht kunnen vragen voor dit probleem. Want nog steeds wordt er gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Dat zijn helaas alleen de geregistreerde aantallen.

Kinderrechtenconferentie op 5 juni

De Kinderrechtenconferentie wordt georganiseerd door studenten van de opleiding Pedagogisch Werk van ROC Nijmegen. De conferentie vindt plaats op donderdag 5 juni 2019 van 9.00 tot 15.00 uur. We beginnen met een gezamenlijke aftrap in de ochtend met dagvoorzitter Carrie, sprekers, zang en de eigen Kinderrechtenconferentie band. In de middag volgen deelnemers twee lezingen of workshops. Er zal een gezamenlijke afsluiting zijn.

Wat gaan we doen

Kennis delen en uitwisselen van ervaringen over hoe kindermishandeling gesignaleerd en voorkomen kan worden, bewustwording én wat te doen als er sprake is van kindermishandeling. Door experts zullen lezingen worden gegeven en workshops worden aangeboden. Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) is deze dag ook aanwezig. Evenals Andrea Kolijn, incident coördinator gemeente Rotterdam en Hanneke Berben, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Nijmegen. Meer namen volgen nog.

Aanmelden?

Je kunt je aanmelden via dit formulier. ls de aanmelding is ontvangen krijg je een bevestigingsmail. Voor meer informatie kun je altijd mailen.

En zo ging het er vorig jaar aan toe