Sluit ROC Nijmegen haar deuren vanwege het Coronavirus?

Geplaatst op 28 februari 2020

Lees alle veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op de informatiepagina.

Lees meer

Als het over corona gaat dan volgen wij de landelijke richtlijnen van RIVM, de Rijksoverheid en voor onze regio die van de GGD. Het onderwijs en alle andere activiteiten gaan door zoals gepland, tenzij de Rijksoverheid, RIVM of GGD’s anders adviseren.

Kunnen excursies doorgaan?

Schoolreizen of uitwisselprojecten kunnen doorgaan, afhankelijk van de gekozen bestemming. Bekijk de reisadviezen op de website Nederland Wereldwijd of het onderwerp Coronavirus COVID-19 op Rijksoverheid.nl voor de laatste reisadviezen. Als school houden wij dit nauwlettend in de gaten.

Moeten studenten die in het buitenland studeren of stage lopen terugkeren naar Nederland?

Dit is afhankelijk van waar de student zit. Studenten die zich in besmette gebieden bevinden, moeten de lokale maatregelen volgen. Het kan zijn dat deze studenten niet mogen reizen. Mogen ze wel reizen? Dan moet de student de afweging om terug te keren zelf maken, eventueel in afstemming met school.

Waar kunnen Nederlandse studenten terecht als ze in het buitenland hulp nodig hebben?

Nederlandse studenten in het buitenland kunnen allereerst contact opnemen met de eigen reisverzekeraar. Eventueel is ook de ambassade telefonisch te bereiken via +31 247 247 247. Buitenlandse Zaken is ook via WhatsApp te bereiken op het nummer +31 682 387 796 of via Twitter op @24/7BZ.

Heb je nog vragen?

RIVM verstrekt online informatie via:

De overheid heeft een landelijk telefoonnummer geopend 0800-1351 voor alle vragen.

Heb je specifiek een vraag voor ons? Dan kun je bellen naar 024 890 4500.