Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Mondkapjes: van simpele kappies tot échte blikvangers

Geplaatst op 15 september 2020

Misschien heb je al enkele mondkapjes versleten of ben je op zoek naar je allereerste exemplaar. Want reis je met het ov, dan kun je er niet omheen: een mondkapje dragen is een must. Gelukkig zijn ze inmiddels overal te koop: van simpele kappies voor eenmalig gebruik tot duurzame face masks en echte blikvangers. We tippen een handvol!

Woord: FollowFox / Beeld: FollowFox

Dit artikel werd eerder al geplaatst op de ROC Nijmegen Studentenapp. Altijd en overal up-to-date! Alle belangrijke informatie voor jou als student binnen handbereik!

#1 onOPvallend

Vind je een mondkapje dragen al opvallend genoeg, kies dan een effen kleur. Zwart is altijd goed (wit wordt te snel vies!) en neutrale tinten – van terra tot beige - passen sowieso bij elke jas of tas. Ontsmetten? Wassen op 60 graden of gooi je kapje in een pan kokend water.

Waar?

Stoere zwarte varianten van merken als Denham (vanaf €15,-) en Malelions (een tientje) scoor je onder andere in de stad bij Dedicated en Coef. Vriendelijke zachte kleurtjes vind je bijvoorbeeld bij Make My Day (2 voor €12,95) en koffiebarretje Bairro Alto (vanaf €7,95).

#2 Made in Nimma

Veel Nijmeegse ondernemers ontwerpen en produceren anno nu hun eigen mondkapjes met als grote pluspunt dat je deze exemplaren na gebruik gewoon weer kunt wassen en hergebruiken.

Waar?

Loop binnen bij conceptstore 512 voor handgemaakte exemplaren in zwart en grijs inclusief een gleufje voor keukenrol of zakdoekje (€12,50 per stuk), check in de Nijmeegse benedenstad de huisgemaakte kappies van Ieder zijn Vak of de neutrale kleuren met tekst & leuke printjes bij Make My Day Women, Men & Atelier (€7,95 per stuk).

#3 Zelf aan de slag

Geen handige moeder of oma in de buurt? Dan ga je toch gewoon zelf aan de slag!Studio Jurk introduceert het DIY-mondkapjes-pakket. Inclusief een goede pasvorm, draagcomfort, leuke stof, ijzerdraad en met een opening voor een filter(!).

Waar?

Online te bestellen via de website. Geef je kleurkeuze aan bij je order, €5,- per stuk.

#4 Fashion statement

Prominente modeontwerpers in Nijmegen en Arnhem hebben de handen ineengeslagen en hun crea uitspattingen gebundeld in een exclusieve FACE MASK 025 collectie. Wie durft? Gemaakt van duurzame (rest)materialen en verkrijgbaar in veel verschillende out of the box printjes en maten (vanaf €19,95).

Waar?

Het duurzame warenhuis Van Nature (Nijmegen), VVV Nijmegen, Dudok Arnhem, Arnhem Centraal.

#5 Vriendelijk geprijsd

Niet zo duurzaam, maar wel lekker goedkoop: de standaard niet-medische mondkapjes (blauw of wit) voor eenmalig gebruik.

Toch een fashion statement maken? Wikkel een sjaal om je saaie kapje heen! Hoe? Vouw een sjaal van minimaal 24 cm breed in een halve diagonaal, zet dan eerst je mondkapje op, waarna je het breedste gedeelte van de sjaal pakt met de hoek naar beneden. Wikkel dan als laatste de sjaal om je mondkapje heen en knoop de twee uiteinden aan de achterkant op je hoofd vast.

Waar?

De niet-medische mondkapjes vind je offline bij de kassa’s van Hema, Etos, Kruidvat, LIDL en Action (vanaf €3,95) en zijn tevens online te bestellen.

Terug naar boven