Maandag 18 november finale ‘Mbo’ers pakken aan’

Geplaatst op 18 november 2019

Wordt onze Janine Landelijk Ambassadeur mbo 2019?

Na een pittige battle op het scherpst van de snede volgt vandaag, maandag 18 november, in Apeldoorn de ontknoping van Mbo’ers Pakken Aan. In dit online programma gaan 42 mbo-studenten de strijd aan voor de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Eén van die 42 studenten is onze Janine van Soest (Verzorgende): wordt zij vanavond tijdens het spannende finalegala gekozen tot Landelijke Ambassadeur mbo 2019?

Over het Ambassadeursgala (live te volgen)

Het Ambassadeursgala mbo is een begrip. Tijdens dit jaarlijks terugkerende gala worden onder het toeziend oog van ruim 1200 gasten – ouders, familie, vrienden, collega’s van de genomineerde studenten, onderwijsteams, leerbedrijven en stagebegeleiders - de boegbeelden van het Mega Belangrijk Onderwijs gekozen. Het Ambassadeursgala mbo vindt plaats in het Theater Orpheus in Apeldoorn en wordt door TV-presentator Jan Versteegh gepresenteerd. Het event is vanaf de start om 17:30 uur met een livestream te volgen via de website ditismbo.nl

Over ‘Mbo’ers pakken aan’

Aan het You tube-programma ‘Mbo’ers pakken aan’ doen dit jaar 42 studenten mee. In drie regioteams hebben ze de afgelopen maanden concrete vraagstukken van drie leerbedrijven aangepakt. Elk regioteam kent een winnaar. Deze drie winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Ambassadeursgala. Zij pitchen live voor een vakjury die bepaalt wie zich een jaar lang Landelijk Ambassadeur mbo mag noemen. Alle 42 genomineerden vind je hier: www.ditismbo.nl

Janine van Soest maakt onderdeel uit van Team Zuid.

Over de Landelijke Ambassadeur mbo

De Landelijk Ambassadeur mbo is namens het beroepsonderwijs hét boegbeeld met een positieve missie voor het mbo. Momenteel is dat Desiree Hernandez van het Albeda College. Haar missie? Laten zien dat het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs. En dat deed zij onder andere in de landelijke media, in haar vlogs, in haar presentaties op belangrijke mbo-events zoals WorldSkills in het Russische Kazan.

Over Dit is mbo

Dit is mbo is een samenwerkingscollectief van de MBO Raad, SBB, Skills Netherlands en het ministerie van Onderwijs. In verschillende samenwerkingsverbanden organiseren zij door het jaar heen events die bijdragen aan versterking van de communicatie over het mbo. Meer informatie vind je hier: www.ditismbo.nl

We hebben nog een kanshebber!

Op dit Ambassadeursgala in Apeldoorn worden, naast de Landelijke Ambassadeur (MBO Raad) awards uitgereikt voor het beste onderwijsteam (BVMBO en AOb)*, het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider (SBB). Ook is er de Berg-award, de prijs van Skills Netherlands voor jong vakmanschap in het mbo.

Apothekersassistent Onderwijsteam van het jaar?

Ons team Apothekersassistent is één van de 10 teams die genomineerd zijn voor de landelijke titel Onderwijsteam van het jaar! Een beoordelingscommissie, bestaande uit een docent, een student, een teamleider en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf, heeft de tien meest opvallende inzendingen geselecteerd. De tien teams krijgen vandaag, tijdens de Dag van het mbo, de kans om in een pitch te laten zien waar zij trots op zijn. Het winnende team mag zich een jaar lang Onderwijsteam van het Jaar noemen. Het team ontvangt een mooie award uit handen van de minister van Onderwijs.

Waarom een topteam?

Waarom is Team Apothekersassistent zo’n topteam? De opleiding Apothekersassistent heeft te maken met veel verschillende doelgroepen van verschillende leeftijden. Daarom is er een nieuw onderwijsconcept met maatwerk ontwikkeld. De ontwikkeling van het nieuwe curriculum is i.s.m. het werkveld gedaan, maar ook vooral samen met de studenten. Doordat de docenten als coaches zijn gaan werken is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Het opleidingsteam kan zo beter met verschillen omgaan en iedereen gelijke kansen bieden.

We wensen Janine en onze collega's van Apothekersassistent veel succes en natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten vanavond!