Terugblik Kinderrechtenconferentie 2019

Geplaatst op 19 juni 2019

De Kinderrechtenconferentie die op woensdag 5 juni plaatsvond was een succes! Bijna 900 deelnemers van verschillende scholen uit heel Nederland waren aanwezig en diverse sprekers uit het werkveld. Dat leverde een volle zaal op in de Vereeniging, aangrijpende verhalen uit de praktijk en workshops waarvan je kippenvel krijgt. Ook liepen alle deelnemers een kinderrechtenmars door Nijmegen.

KRC2019mars04Trots op onze studenten

De conferentie werd volledig georganiseerd door onze studenten van Pedagogisch Werk. Ook waren er veel studenten aanwezig als vrijwilliger. Zij hebben allemaal keihard gewerkt en een onvergetelijke conferentie neergezet en daar zijn we trots op.

De studenten vinden het belangrijk dat dit onderwerp extra onder de aandacht komt, want nog steeds heeft in Nederland gemiddeld 1 kind per klas te maken met kindermishandeling. Dat zijn heel veel kinderen! 119.000 geregistreerde gevallen per jaar. Het is heel belangrijk dat studenten die straks in hun werk of op de stage hiermee te maken krijgen, leren hoe ze dit met elkaar bespreekbaar kunnen maken, hoe ze dit kunnen signaleren en hoe de meldcode werkt.

In het nieuws

De KinderrechtenConferentie kwam in het nieuws op RN7: https://rn7.nl/nieuws/studenten-roc-nijmegen-maken-kindermishandeling-bespreekbaar

Onze studenten waren ook (eerst heel vroeg) op de radio bij Omroep Gelderland (scroll door naar uur 3 bij 51 minuten): https://www.omroepgelderland.nl/radio/programma/736353528/Thuis-in-Gelderland/aflevering/37068 en ook in de avond, ga naar uur 3 en scroll door naar 51 minuten: https://www.omroepgelderland.nl/radio/programma/736353528/Thuis-in-Gelderland/aflevering/37068