Free Future Festival bij ROC Nijmegen

Geplaatst op 03 februari 2020

Op donderdag 6 februari is ROC Nijmegen gastheer/-vrouw voor het mbo-programma van Free Future. Free Future is een jongerenprogramma in het kader van 75 jaar vrijheid. Met Free Future laten jongeren aan de wereld zien wat zij nodig hebben om een vrije toekomst te hebben.

Donderdag komen in ons gebouw aan de Campusbaan 200 jongeren van diverse roc's, ook van het onze uiteraard, de mbo-dag volgen. Die dag is een onderdeel van Free Future College. De dag wordt geopend door Peter van Mulkom, bestuursvoorzitter van ROC Nijmegen, in aanwezigheid van een aantal speciale gasten: gedeputeerde Peter van ’t Hoog van de provincie Gelderland en gemeentesecretaris Arne van Hout. Emma Wortelboer, BNN VARA-presentatrice en ambassadeur van Free Future, zal de dagstart bijwonen. Dagvoorzitter is collega Ricardo Brouwer.

Programma

Daarna houdt Tim van Esch (frontman van The Handsome Poets) een talk over jezelf zijn en houdt Nora Harrachi, docente van ROC Nijmegen, een spoken word performance. De studenten gaan daarna uiteen voor een aantal  workshops:

  • Vluchten, vechten of bevriezen
  • Gestolen tijd
  • Break Free
  • Wie bepaalt jouw vrijheid?
  • Vrijheid in beeld gebracht
  • Ondergedoken als Anne Frank
  • Holy Sh*t show

Nash, dansdocent en muzikant, en Anne Bosveld, de ‘huis spoken word performer’ voor Free Future, sluiten de dag af.

Free Future

Van september 2019 tot en met mei 2020 wordt in heel Gelderland stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Free Future is een bovenregionaal programma voor een bovenregionale doelgroep. Doel: het thema vrijheid (nog meer) op de agenda van de jongeren krijgen en zorgen dat het thema op hun agenda blijft. Dit willen de organisatoren bereiken door de focus niet alleen op het verleden (herinneren en herdenken) te leggen, maar steeds meer te kijken naar de betekenis van vrijheid voor het heden en de toekomst.

Meer info