Dirk Megens finalist Leraar v/h Jaar verkiezing

Geplaatst op 20 december 2018

Dirk Megens, docent economie en rekenen bij onze opleiding Facilitair Leidinggevende, staat op 26 januari 2019 in de finale van de Leraar van het Jaar verkiezing. Hij hoort nu tot de top-3 mbo-leraren van Nederland: een hele prestatie! Naast zijn docentschap is hij bekend van zijn YouTube-kanaal ‘MeneerMegens’ waarop hij rekenuitleg geeft.

Nominatie

Op 5 oktober, de Dag van de Leraar, werd Dirk genomineerd voor de titel ‘Leraar van het Jaar’. Hij behoorde toen tot de laatste tien leraren van Nederland in de categorie mbo. Wat volgde was een opdracht voor het schrijven van een motivatiebrief en het maken van een video om te laten zien wat voor docent hij is. Op basis van zijn brief en video is hij door de vakjury benoemd tot een van de drie finalisten in de categorie mbo.

Verkiezing

Studenten, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen. De vier Leraren van het Jaar (primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo) zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector.  

Live de jury overtuigen

Dit jaar worden de nieuwe Leraren van het Jaar (voor primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo) bekend gemaakt tijdens het grootste onderwijsevenement van het jaar: de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht. Om de titel te krijgen moet Dirk eerst de strijd aangaan met de twee andere genomineerden mbo-leraren. Hij krijgt live de mogelijkheid om de jury te overtuigen waarom hij de titel ‘Leraar van het Jaar’ verdient.

Waardering

Dirk zelf was natuurlijk enthousiast over het bereiken van de finale en kan niet wachten tot 26 januari. “Volgens mij bestaat er geen mooiere waardering als docent om hiervoor genomineerd te worden door mijn studenten. Ik heb echt heel veel zin in deze dag. Het gaat sowieso een hele bijzonder dag worden met alle positieve publiciteit voor het mbo-onderwijs. Ik kijk er naar uit en ga er echt van genieten, wat de uitslag ook zal zijn."

Meer informatie

Informatie over de Leraar van het Jaar verkiezing

Website MeneerMegens

YouTubekanaal MeneerMegens