Toerisme & Recreatie

Toerisme & Recreatie

Toerisme & recreatie studeren bij ROC Nijmegen

De wereld van toerisme en recreatie is groot en kleurrijk. Van het regelen van een zakenreis naar New York tot het verzorgen van een animatieprogramma op een camping in Zeeland: overal zijn professionals nodig om het de gasten naar hun zin te maken.
Krijg jij er energie van om mensen een wereldtijd te geven? Dan is een opleiding in Toerisme & recreatie echt iets voor jou!

Welke toekomst staat jou na een opleiding toerisme te wachten?

Duurzaamheid, vergrijzing en de deeleconomie: drie totaal verschillende trends die de toerismesector gaan veranderen.

Wat jij daarvan gaat merken? Jouw klanten kiezen wellicht veel vaker voor de trein dan voor het vliegtuig. Aan jouw sportieve evenementen doen veel meer ouderen mee. En misschien reizen we straks wel in Uber-bussen!

Baankansen voor toerisme-professionals

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor zowel de reis- als de evenementenbranche. Op de korte termijn zijn je kansen op een baan daardoor onzeker.
Gelukkig is en blijft reizen voor veel mensen heel belangrijk. En blijft er op de langere termijn behoefte aan gastvrije, innovatieve mensen die niet bang zijn voor verandering.

De opleidingen Toerisme & recreatie van ROC Nijmegen

Spreek jij alle talen en voelen mensen zich bij jou snel thuis? Dan is de opleiding Luchtvaartdienstverlener of Zelfstandig medewerker Travel en hospitality echt wat voor jou. Liever een team van hospitality-toppers aansturen? Volg dan de opleiding Leidinggevende travel & hospitality.

Opleidingen in Toerisme & Recreatie

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.