Installatietechniek

Installatietechniek

Huizen, winkels en kantoren zijn afhankelijk van elektriciteit, gas en water. Het is belangrijk dat de systemen daarvoor goed geïnstalleerd en onderhouden worden. Zonder stroom, zonder internet en zonder warmte missen we namelijk ontzettend veel. Goede monteurs zijn daarom onmisbaar!

Welke toekomst staat jou in de installatietechniek te wachten?

Duurzaamheid is de toekomst van de installatietechniek. Mensen willen steeds vaker een zonnepaneel op hun huis. Of hun oude cv-ketel vervangen door hybride varianten of een warmtepomp.

Daarnaast speelt data een grote rol in het onderhouden van installaties. Deze installaties zijn continu verbonden met de leverancier, waardoor storingen veel eerder ontdekt worden.

Baankansen in de installatietechniek

Met alle nieuwe ontwikkelingen is de kans op een baan in de installatietechniek erg groot volgens het Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). En zijn echte vakmensen nodig om de steeds duurzamere systemen te installeren en onderhouden.

De installatietechniek-opleidingen van ROC Nijmegen

Is monteren en onderhouden wat voor jou? Bekijk dan onze monteur-opleidingen. Begeleid je liever projecten waarin je je technische kennis goed kunt gebruiken? Word dan Technisch projectbegeleider.

Opleidingen in Installatietechniek

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.