Elektrotechniek

Elektrotechniek

Zonnepanelen op het dak, robots in de fabriek en elektrische auto’s op de weg: elektriciteit is belangrijker dan ooit. In de sector Techniek en engineering is daarom grote behoefte aan mensen die elektrische apparaten en voertuigen slimmer en duurzamer maken. Iets voor jou? 

Welke toekomst staat jou in de elektrotechniek te wachten?

Duurzaamheid gaat een grote rol spelen in de elektrotechniek. Zo zijn er overal zonnepanelen en laadpalen om de CO2-uitstoot te verminderen.
Een andere belangrijke trend is de Internet of Things (IoT): de online verbinding tussen systemen, apparaten en internet. Verlichting wordt straks alleen via een app aangestuurd en beveiligingssystemen worden steeds complexer. 

Baankansen in de elektrotechniek

Volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de kans op een baan in de elektrotechniek zeer groot. Mensen leven steeds langer, waardoor de vraag naar medische apparatuur toeneemt. Dat zorgt ervoor dat er meer mensen met kennis van elektrotechniek nodig zijn in deze sector.

De elektrotechniek-opleidingen van ROC Nijmegen

Wil je aan installaties in woningen, fabrieken en ziekenhuizen werken? Dan is de niveau 3-opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit interessant voor jou.
Zoek je een bredere opleiding waarin je ook elektrische systemen leert bouwen en onderhouden? Check dan de niveau 2-opleiding Monteur elektrotechnische installaties.

Opleidingen in Elektrotechniek

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.