Creatieve Technologie

Hoor jij wel eens: ‘Alleen jij kan zoiets bedenken!’ en ben je gek op computers en technologie? Dan past een opleiding in Creatieve Technologie bij jou. Jij bedenkt creatieve oplossingen voor problemen en maakt producten die mensen écht verder helpen. Ook ontwerp, bouw en denk je mee over de uitdagingen van de toekomst. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, energie, gezond ouder worden en het inrichten van efficiënte (smart) bedrijfsprocessen. Focus op wat jij interessant vindt en maak het verschil!

Welke toekomst staat jou als Creatief Technoloog te wachten?

De wereld verandert snel en we worden steeds meer afhankelijk van moderne technologie. Met nieuwe technieken als robotica, virtual reality, biotechnologie, nanotechnologie en energietechniek bouw jij mee aan de toekomst. Zit je altijd boordevol ideeën en kun je out of the box denken? Die eigenschappen komen goed van pas in de wereld van creatieve technologie. In een teams werk je dagelijks aan nieuwe skills, oplossingen en producten. Experimenteren, ontdekken en maken. Hoe gaaf is het om daar onderdeel van te zijn?

Baankansen in de creatieve technologie

Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan werknemers met technische en digitale skills. Hoe we dat weten? We werken samen met innovatieve bedrijven in Nijmegen. De opdrachten die je tijdens de opleiding uitvoert, zijn ook opdrachten die je op de werkvloer tegenkomt. Zo weet jij precies wat er speelt. Met de baankansen zit het dus wel goed!

Waar kan je werken?
Als Creatief Technoloog ben jij degene die een idee omzet in een dienst of product en heb je veel mogelijkheden. Zo kun je aan de slag als productdesigner of technologisch ontwerper. Sommige studenten vinden hun droombaan bij een reclame- of ontwerpbureau, anderen gaan aan de slag bij een multimediabedrijf, communicatiebureau, software- of internetbedrijf of digital design bureau. Waar je ook gaat werken: creatieve technologie is dé toekomst.

Doorstuderen op het hbo

Wil je na je mbo-opleiding doorleren? Dat kan, bijvoorbeeld met de hbo-opleidingen Industrieel Product Ontwerpen, Creatieve Business of Business Innovation.

 

Opleidingen in Creatieve Technologie

Open dagen