Transport

Transport

Transport

Ben jij reislustig en een goede planner? Dan is een baan in de transport wel iets voor jou. Of je nou op de weg, in de lucht of achter een bureau zit: jij zorgt ervoor dat jouw goederen of jouw mensen op tijd en veilig aankomen!

Welke toekomst staat jou in de transport te wachten?

Duurzaamheid gaat een grote rol spelen om de CO2-uitstoot in de transport te verlagen. Vrachtwagens en vliegtuigen op elektriciteit of waterstof zijn in de toekomst net zo ‘gewoon’ als elektrische auto’s nu.

Technologische ontwikkeling zoals robotica maken het mogelijk om je vrachtwagen met een joystick aan te sturen. En wellicht zijn er over een tijdje zelfs zelfrijdende vrachtwagens!
Op het vliegveld zien we trends als gezichtsherkenning, om reizigers sneller en veilig in kunnen checken. En Artificial Intelligence, om vluchten veel sneller te kunnen omboeken.

Baankansen in de transport

De kans op een baan op de weg is redelijk groot volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Omdat veel mensen de komende jaren met pensioen gaan, is de vraag naar onder meer vrachtwagenchauffeurs erg hoog.
De luchtvaart is hard getroffen door de coronacrisis. De baankansen in die sector zijn volgens het UWV daarom nu minder gunstig.

De transport opleidingen van ROC Nijmegen

Zit je graag op de weg met je eigen jumbo-trailer? Volg dan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Bewaar jij liever het overzicht van meerdere vrachtwagens tegelijk? Dan is Planner wegtransport de juiste keuze voor jou.
Wil je steward(ess), balie- of cabinemedewerker worden? Schrijf je dan in voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Dan zorg jij dat alles in de lucht soepel verloopt.

Opleidingen in Transport

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.